default-image

Στη φυλακή όσοι προπονητές εμπλέκονται σε ντόπινγκ

Αθλητισμός
Στη φυλακή όσοι προπονητές εμπλέκονται σε ντόπινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφάσισαν  να νομοθετήσουν πήραν οι Ρώσοι ώστε  η ομάδα τους να επιστρέψει στις διοργανώσεις του στίβου, μετά τους αποκλεισμούς που τους επιβλήθηκαν.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ρωσικού κοινοβουλιου, υπερψηφίστηκε ομόφωνα ο νόμος που στέλνει στη φυλακή όλους τους προπονητές, όσοι αποδειχθεί ότι εμπλέκονται σε υπόθεση ντόπινγκ.

Οι Ρώσοι επίσπευσαν τις διαδικασίες για να προλάβουν το δεύτερο μέρος της έκθεσης του Μακλάρεν που αναμένεται το Δεκέμβριο και θα είναι ακόμα πιο ενοχοποιητικό για το ρωσικό σύστημα ντόπινγκ. Προκειμένου λοιπόν να δημιουργηθεί για ακόμα μια φορά αρνητικός αντίκτυπος για τη Ρωσία που ενδεχομένως επηρεάσει και την IAAF, ψηφίστηκε ομόφωνα ο νόμος για το ντόπινγκ που συμπεριλαμβάνει ποινές φυλάκισης για τους προπονητές που εμπλέκονται σε υποθέσεις ντόπινγκ νέων αθλητών.

 Οι ποινές θα είναι ακόμα μεγαλύτερες σε περιπτώσεις που αποδειχθεί ότι οι προπονητές πίεζαν ή απειλούσαν τους αθλητές τους να κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών. «Αυτός ο νόμος είναι η απάντηση στην κριτική που δεχόμαστε ότι δεν κάνουμε τίποτα για να καταπολεμήσουμε το ντόπινγκ» δήλωσε ο Αλεξάντερ Ζούκοφ ο οποίος είναι μέλος του κοινοβουλίου αλλά και πρόεδρος της ρωσικής Ολυμπιακής επιτροπής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News