default-image

Ταυτοποιήθηκαν 36 οπαδοί του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Ταυτοποιήθηκαν 36 οπαδοί του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων βρίσκονται 36 οπαδοί του ΠΑΟΚ για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν γίνει πριν και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Κυπέλλου της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, αναμέτρηση που διεξήχθη στις αρχές του περσινού Μαρτίου και διεκόπη.

Η ταυτοποίησή τους κατέστη εφικτή ύστερα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησης φαίνεται ότι αξιοποιήθηκε το υλικό από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του γηπέδου της Τούμπας, ενώ κάποιοι από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων αναγνωρίστηκαν από αστυνομικούς.

Η δικογραφία περιλαμβάνει σωρεία πράξεων, οι οποίες διώκονται τόσο σε βαθμό κακουργήματος όσο και σε βαθμό πλημμελήματος.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται -κατά περίπτωση- για απόπειρα εμπρησμού, έκρηξη, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητων και επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, όπως επίσης πράξεις βίας κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια πέντε εκ των φερόμενων ως δραστών, σε Θεσσαλονίκη, Βέροια και Σέρρες, κατασχέθηκαν ρούχα και αντικείμενα, με τα οποία οι εμπλεκόμενοι συμμετείχαν στα επεισόδια έχοντας αλλοιωμένα ή καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Η δικογραφία υποβλήθηκε για τα περαιτέρω στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι για τα ίδια επεισόδια είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία 15 οπαδοί του ΠΑΟΚ, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ οι υπόλοιποι είχαν οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News