default-image

Πυρετώδης προετοιμασία στον ΟΦΗ ενόψει Καλλονής

Αθλητισμός
Πυρετώδης προετοιμασία στον ΟΦΗ ενόψει Καλλονής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί των ημερών του Νίκου Νιόπλια ο ΟΦΗ έχει συγκεκριμένη αγωνιστική "ταυτότητα" και χαρακτηριστικά, τα οποία... αποχωρίστηκε κόντρα στον Κισσαμικό λόγω ειδικών συνθηκών. Ο έμπειρος τεχνικός αρέσκεται σε συγκεκριμένη διάταξη (με παραλλαγές), που δίνει επιθετικότητα και παιχνίδι πρωτοβουλίας στην ομάδα.

Αυτά τα στοιχεία θα εμφανιστούν ξανά στον εντός έδρας αγώνα με την Καλλονή, καθώς ήδη δουλεύονται καθημερινά στις προπονήσεις. Άλλωστε, στο Μάλεμε η βροχή και ο "βαρύς" αγωνιστικός χώρος οδήγησαν τον προπονητή των "ασπρόμαυρων" στο 3-5-2.

Η προετοιμασία για τον κυριακάτικο αγώνα είναι στην κορύφωσή του και τα... σημάδια της τακτικής δείχνουν 4-2-3-1 για το ματς με την Καλλονή ή 4-3-3. Αυτοί οι δύο σχηματισμοί ήταν η επιλογή της τεχνικής ηγεσίας για τα φιλικά παιχνίδια και στους τρεις επίσημους αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ήδη πάντως, χωρίς ακόμα ο Νίκος Νιόπλιας να έχει αναλύσει στους παίκτες το πλάνο για την Κυριακή, φροντίζει καθημερινά να... περνά τα μηνύματά του. Η ομάδα του Ηρακλείου θέλει να επιβάλλει το ρυθμό της από το πρώτο λεπτό και με επιθετικότητα να περιορίσει τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο. Άλλωστε, η Καλλονή αναμένεται να επιλέξει "κλειστό" παιχνίδι και ο ΟΦΗ θα πρέπει να έχει υπομονή για να διασπάσει την άμυνά της.

Κόντρα σε μια τέτοια ομάδα, ο "πονοκέφαλος" λόγω της απουσίας του Πάτρικ Βουό γίνεται ακόμη πιο έντονος. Ο Ιβοριανός επιθετικός έκανε και χθες θεραπεία, ξεκινώντας και ατομικό πρόγραμμα, σε αργό τέμπο αρχικά. Ο αντικαταστάτης του στην κορυφή της επίθεσης είναι αυτή τη στιγμή ο νούμερο ένα προβληματισμός για τον προπονητή. Με το δείγμα που υπάρχει ως τώρα από τις προπονήσεις, Όγκμποε και Μάνος είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν τη θέση μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξουν κι άλλα νέα πρόσωπα στην 11άδα, από τη στιγμή που σε σχέση με την πρεμιέρα διαφοροποιείται η αγωνιστική φιλοσοφία. Νέα προπόνηση θα γίνει σήμερα το πρωί, ενώ αύριο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Καλιακάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News