default-image

Στη μνήμη του χαμογελαστού Γ. Σηφάκη η γιορτή του αθλητισμού

Μπάσκετ
Στη μνήμη του χαμογελαστού Γ. Σηφάκη η γιορτή του αθλητισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Σηφάκη είναι την Κυριακή η 3η γιορτή αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο στα «Δύο Αοράκια» με τη συμμετοχή επτά φορέων  και με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τένις, μπάσκετ, πάλη, τάε κβο ντο, χορός, βόλεϊ και μπάσκετ σε αμαξίδιο είναι τα αθλήματα που θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι βρεθούν στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα από τις 17:00-20:00.

«Είναι μία εκδήλωση που διοργανώνει η κ. Κατερίνα Βάνδουλα και στην οποία συμμετέχουν επτά διαφορετικοί φορείς που θα παρουσιάσουν το άθλημα τους. Το event έχει διαδραστικό  χαρακτήρα αφού μπορεί το κοινό όχι μόνο να το παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει σε αυτό», τόνισε την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», η υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ του Πήγασου και προπονήτρια Γιούλη Παρασκάκη ενώ ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Παράσχος Δεσκουλίδης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αδικοχαμένου Γιώργου Σηφάκη.

«Ο Γιώργος αποτελεί ένα σύμβολο για το Ηράκλειο. Τον ήξεραν όλοι και έπαιρναν δύναμη από το χαμόγελο του. Μαζί με την Κατερίνα Βάνδουλα, τους ξέρω 20 χρόνια… Πήγαιναν στα σπίτια παιδιών που είχαν ατυχήματα και τα έβγαζαν έξω για να κάνουν αθλητισμό, να μπουν ξανά στην κοινωνία. Έχουμε χρέος όταν φεύγουν τέτοιοι άνθρωποι να συνεχίζουμε το έργο τους. Ο Γιώργος πήγαινε στα σχολεία, μιλούσε στα παιδιά για τα τροχαία και τα οφέλη του αθλητισμού. Έβγαλε από τα σπίτια τους και ανθρώπους που αργότερα έγιναν παραολυμπιονίκες».

Η προπονήτρια του Πήγασου και αθλήτρια του Παναθηναϊκού Γιούλη Παρασκάκη κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στα «Δύο Αοράκια». «Είναι ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν επτά διαφορετικά αθλήματα και να τα δοκιμάσουν μαζί με τους γονείς τους. Μακάρι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός». Ο προπονητής του «Καλλέργειου» ευχαρίστησε όσους βρεθούν την Κυριακή στην εκδήλωση αλλά και τους κ.κ. Βαρδαβά, Τσιράκο, Μαματζάκη για τη στήριξη, καταλήγοντας. «Εύχομαι μέσα από το χαμόγελο και τη χαρά των παιδιών και ο Γιώργος να συνεχίσει να χαμογελάει».

Στην 3η γιορτή του αθλητισμού θα βρεθούν και οι Παραολυμπιονίκες: Μανώλης Στεφανουδάκης, Γιώργος Καπελλάκης, Αργυρώ Μηλάκη, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Βαρβεράκης.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News