default-image

Σούπερ ντέρμπι Κισσαμικός-ΟΦΗ σήμερα (17:00) στην ΚΡΗΤΗ TV

Ποδόσφαιρο
Σούπερ ντέρμπι Κισσαμικός-ΟΦΗ σήμερα (17:00) στην ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από ένα μήνα αναμονής, ο ΟΦΗ ρίχνεται σήμερα στη "μάχη" της Football League και θέλει καλό... ποδαρικό στο Μάλεμε με αντίπαλο τον Κισσαμικό. Εκκίνηση λοιπόν με κρητικό ντέρμπι, το οποίο στις 5 το απόγευμα θα μεταδοθεί ζωντανά από την "ΚΡΗΤΗ TV", που δίνει τη δυνατότητα στους φιλάθλους, εντός και εκτός Κρήτης, να παρακολουθήσουν τη σπουδαία αναμέτρηση.

Για τις δύο ομάδες, που στη διάρκεια της προετοιμασίας είχαν τεθεί αντιμέτωπες σε φιλικό αγώνα (1-1), η πρεμιέρα έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο Κισσαμικός ως γηπεδούχος θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός, ενώ ο ΟΦΗ, που έχει ως στόχο την άνοδο, να δείξει με το... καλημέρα ότι είναι έτοιμος να μπει δυναμικά στο πρωτάθλημα.

Στην ομάδα του Ηρακλείου τα κυρίαρχα στοιχεία είναι αποφασιστικότητα και πίστη. Ο Νίκος Νιόπλιας και οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αποστολή τους δεν είναι εύκολη, όμως είναι έτοιμοι να δώσουν το 100% στον αγωνιστικό χώρο.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με πρωινή προπόνηση και το μεσημέρι η αποστολή αναχώρησε για τα Χανιά, όπου κατέλυσε σε ξενοδοχείο της πόλης. Μάλιστα, συνοδευόταν από αρκετά μέλη της διοίκησης, που από την πλευρά της είναι επί ποδός από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Άλλωστε, ο πρόεδρος Γιάννης Πολεμαρχάκης και τα υπόλοιπα μέλη έδωσαν το "παρών" στον καθιερωμένο αγιασμό που έγινε το Σάββατο, με την παρουσία και της ομάδας Κ19.

Με... κλειστά χαρτιά

Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση, οι δοκιμές Νιόπλια μέσα από κάποιες ασκήσεις δεν αποκάλυψαν τις προθέσεις του για την αρχική 11άδα.

Βέβαια, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ουσιαστικά, φαίνεται ότι παίζεται μια θέση στη μεσαία γραμμή, ανάμεσα σε Μπουρσέλη και Κοιλιάρα.

Εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Κομεσίδης, ο οποίος προπονήθηκε δύο μέρες με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά κρίθηκε προτιμότερο να μην επιβαρυνθεί λόγω των ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Η 18μελής αποστολή του ΟΦΗ αποτελείται από τους Δάφκο, Δερμιτζάκη, Κώτσιο, Βαλλιάνο, Κολιάρα, Χαντί, Νάστο, Μπουρσέλη, Μασάδο, Όστοϊτς, Μίκιτς, Αντουκόρ, Μιλοσάβλιεφ, Ράντι, Βουό, Μάνο, Όγκμποε και Φαζό.

Εκτός έμειναν οι Κομεσίδης, Κιάσσος, Ροβίθης, Χίσι, Μπολάκης, Κασμερίδης, Βρεττός, Κοντογιάννης, Μανιαδής, Τουγλής.

Με κόσμο στο Μάλεμε

Πολλοί φίλαθλοι του ΟΦΗ έχουν εκφράσει την πρόθεση να βρεθούν σήμερα στο γήπεδο του Μάλεμε. Μπορεί η ηρακλειώτικη ΠΑΕ να μη ζήτησε επίσημη εισιτήρια, όμως υπάρχει μια καλή συνεννόηση, καθώς είναι γνωστές οι άριστες σχέσεις των δύο ομάδων. Έτσι, ο Κισσαμικός έχει προβλέψει τη νότια κερκίδα (πέταλο) για τους μεμονωμένους φίλους της ομάδας του Ηρακλείου, ενώ γενική είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ.

Με ψυχολογία ο Κισσαμικός

Το διπλό στην έδρα του Πανσερραϊκού για το Κύπελλο Ελλάδας ήταν σημαντική τόνωση ψυχολογίας για τον Κισσαμικό, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΟΦΗ.

Ο τεχνικός της ομάδας Σπύρος Μπαξεβάνος τόνισε για το παιχνίδι: «Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή εικόνα που είχαμε στο παιχνίδι της Πέμπτης και να μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ».

Στη 19μελή αποστολή του Κισσαμικού μετέχουν οι Λαζαρίδης, Πολίτης, Τσερκέζος, Παγώνης, Σταθάκης, Ενγκουέμ, Παντελάκης, Κουρέλλας, Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Γκούμας, Τιάγκο, Θέος, Βλάχος, Κίκε, Ποκόνγκ, Μάριο Μαρτίνεθ, Μάντζης και Μίλιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News