default-image

Ο Αστέρας νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό

Ποδόσφαιρο
Ο Αστέρας νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα γκολ ήταν αρκετό για να κρίνει το ματς στην Τρίπολη. Και ήρθε από τα πόδια του Νίκο Φερνάντες, ο οποίος έδωσε τη νίκη στον Αστέρα με 1-0 επί του Λεβαδειακού για την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Βοιωτοί προσπάθησαν να φθάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο Μάντζιος δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Αντόνιο Ντοναρούμα, ο οποίος στην πρώτη συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα σε ματς Super League ήταν εξαιρετικός κι δικαίωσε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο για την ευκαιρία που του έδωσε.

Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα της Super League, δεύτερη διαδοχική εντός έδρας καθώς είχε προηγηθεί στις 15 Οκτώβρη το 2-0 επί του Πλατανιά. Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα που η ομάδα της Τρίπολης δεν δέχθηκε γκολ. Δεύτερο ματς για το Λεβαδειακό μακριά από τη Βοιωτία, δεύτερη ήττα. Στις 17 Σεπτέμβρη είχε χάσει με 3-2 στα Περιβόλια από τον Πλατανιά (σ.σ εκκρεμεί και η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα).

Μάλιστα, αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική εντός έδρας επικράτηση του Αστέρα επί του Λεβαδειακού στην Τρίπολη, τελευταία νίκη των Βοιωτών επί Αρκαδικού εδάφους ήταν το Φλεβάρη του 2012.

Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ μόλις εννιά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Ο Καλτσάς βγήκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Νίκο Φερνάντες νίκησε τον Ναμάσκο κι άνοιξε το σκορ.

Δεν πέρασαν παρά έξι λεπτά (15') για να απειλήσει για την ισοφάριση ο Λεβαδειακός. Ο Ζεζίνιο επιχείρησε την κάθετη πάσα, βρήκε τον Μάντζιο, αλλά ο Έλληνας φορ των Βοιωτών νικήθηκε από τον Ντοναρούμα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν για δεύτερη φορά το γκολ, όταν ο Μιλιάζες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ουόν έπιασε την κεφαλιά, ο Τόνι Σίλβα έκανε την προβολή από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 22ο λεπτό, ο  Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον σκόρερ του πρώτου γκολ. Ο Νίκο Φερνάντες ξεχάστηκε από την άμυνα του Λεβαδειακού, κατέβασε την μπάλα, ο Γιουκουμάκης τον πρόλαβε, η μπάλα κόντραρε στον Τσιλιανίδη, αλλά ο Ουόν με κοντρόλ πάνω στη γραμμή απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του.

Στο 39ο λεπτό παραλίγο να σημειωθεί ένα σπάνιο αυτογκόλ. Ο Ίγκορ εκτέλεσε το πλάγιο με τον Χαμντανί και τον Ντοναρούμα να έχουν βγει προς το πλάι για να πάρουν την μπάλα. Ο Βραζιλιάνος έδωσε στον Μαροκινό κι εκείνος χωρίς να κοιτάξει την γύρισε προς την εστία μόνο που ο Ιταλός κίπερ των "κιτρινομπλέ" δεν ήταν εκεί, αλλά δεδομένης της χαμηλής ταχύτητας της μπάλας πρόλαβε κι απομάκρυνε αυτή.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (40ό), ο Μουλόπουλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Γιακουμάκης άφησε την μπάλα να περάσει, αποδέκτης της έγινε ο Μάντζιος, έκανε και το σουτ με τον Ντοναρούμα να αντιδρά εξαιρετικά και να αποτρέπει με τα πόδια την παραβίαση της εστίας του.

Το δεύτερο ματς ξεκίνησε πολύ πιο υποτονικά σε σχέση με το πώς εξελίχθηκε το πρώτο. Ο Αστέρας ξεκίνησε να φυλλάττε περισσότερο τα άκρα του, ο Λεβαδειακός αιφνιδιάστηκε από την παραχώρηση μέτρων αγωνιστικού χώρου εκ μέρους των γηπεδούχων και δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα.

Άλλωστε, το πρώτο του σουτ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε είκοσι λεπτά μετά την έναρξη αυτού και ήταν μια προσπάθεια του Μιλιάζες, η οποία ανάγκασε τον Ντοναρούμα να επέμβει για να παραχωρήσει κόρνερ.

Ο Λουισίτο Φαρίνια εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος στο 73ο λεπτό, η εκτέλεση δεν ήταν άσχημη, αλλά όχι κι αρκετά καλή για να απειλήσει ουσιαστικά τον Ναμάσκο. Το σουτ που επιχείρησε ο Ελίνι Δημούτσος δέκα λεπτά αργότερα (83'), εξουδετερώθηκε από τον Μολδαβό τερματοφύλακα.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Καλτσάς (70' Κώτσιρας), Φαρίνια (73' Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης, Νίκο Φερνάντες (85' Ντουντού)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (80' Καλτσάς), Μαχαίρας (66' Βασιλείου), Γιακουμάκης, Ζεζίνιο, Τόνι Σίλβα, Μάντζιος

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News