Αθλητισμός

Αυτά είναι τα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης

Ο Γιάννης Δρόσος, καθηγητής δικαίου, θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης, που ανέλαβε δράση υποκαθιστώντας το ρόλο της ΕΠΟ. Ποια τα υπόλοιπα μέλη που ανακοίνωσε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια στην Επιτροπή Εξομάλυνσης, που θα αναλάβει τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανακοίνωσε τα τρία πρόσωπα που δεν είχαν διαρρεύσει μέχρι τώρα.

Πρόεδρος θα είναι ο καθηγητής δικαίου Γιάννης Δρόσος, αναπληρωτής ο Νικόλας Μπάντσης και μέλος ο Απόστολος Γέροντας.

Θα τους πλαισιώνουν ο Γιώργος Μπίκας που θα είναι υπεύθυνος διαιτησίας και πρόεδρος ΚΕΔ, ο Ζήσης Βρύζας ως υπεύθυνος εθνικών ομάδων και ο Αλέξης Δέδες ως εσωτερικός γραμματέας.

Ο Κύπριος επιτετραμμένος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, δήλωσε: «Το ΔΣ της FIFA αποφάσισε να εγκαταστήσει προσωρινή διοικούσα στη FIFA για να εξομαλύνει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να προετοιμάσει τις εκλογές. Οι εκλογές είναι ένα ιερό δικαίωμα. Η διοικούσα είναι αναγκαία για να ηρεμήσει μια κατάσταση. Είναι από τις προτεραιότητές μας το νομοθετικό πλαίσιο να αλλάξει κατά τρόπο που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΠΟ. Η ευθύνη για την εύρεση και συγκρότηση της προσωρινής διοικούσας ανατέθηκε στον υποφαινόμενο, στον εκπρόσωπο της FIFA Πρίμο Κορβάρο και στον Άντζελο Ρηγόπουλο».

Μετά την αποκάλυψη των ονομάτων της επιτροπής ο κ. Κουτσοκούμνης τόνισε πως «… η Επιτροπή FIFA/UEFA διατηρεί το δικαίωμα να προσθέσει άτομα εφόσον απαιτηθεί. Κρίνουμε επί του παρόντος πως τα έξι αυτά άτομα είναι αρκετά. Θα υπάρχει συμμετοχή εξωτερικού συμβούλου, του κ. Ιάκωβου Φιλιππούση ως συμβούλου επικοινωνίας».

Ο κ. Δρόσος τόνισε: «Ευχαριστώ τον κ. Κουτσοκούμνη. Ευχαριστώ την FIFA και την UEFA για την τιμή. Είμαι δικηγόρος και καθηγητής στη Νομική Αθηνών. Είμαι εδώ για τις γνώσεις και τα προσόντα που έχω και όχι επειδή προέρχομαι για το ποδόσφαιρο γιατί δεν προέρχομαι. Είμαι εδώ για να υπάρξει η διαφάνεια».

Ο κ. Μπάντσης, νομικός και δικηγόρος σε θέματα ΕΠΟ, ανέφερε με τη σειρά του: «Να μας βοηθήσετε σε θέματα καλής κριτικής και για να προσφέρουμε στο ποδόσφαιρο».

Ο κ. Γέροντας, καθηγητής ιδιωτικού δικαίου, αρκέστηκε σε μια τυπική τοποθέτηση, όπως και Αλέξης Δέδες αλλά και ο Ζήσης Βρύζας.

Πηγή: www.sportfm.gr

Σχόλια