default-image

«Φωτιά» ο Χάμιλτον, στις φλόγες ο Φερστάπεν

Αθλητισμός
«Φωτιά» ο Χάμιλτον, στις φλόγες ο Φερστάπεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Μεξικό τελείωσε με τον Λιούις Χάμιλτον να έχει γράψει τον καλύτερο χρόνο και τον Μαξ Φερστάπεν να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το μονοθέσιό του.

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών για τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος μπήκε στα pits με φλόγες στα φρένα του. Η υψηλή θερμοκρασία προκάλεσε προβλήματα σε ολόκληρο το μονοθέσιο και έτσι, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν εκείνος που κατάφερε να πετύχει τον καλύτερο χρόνο, με εκπληκτικό ρυθμό-φωτιά, δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει τον ομόσταυλό του και βασικό αντίπαλό του για το φετινό πρωτάθλημα, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Τις δύο επόμενες κορυφαίες θέσεις «έπιασαν» οι δύο Ferrari, με τον Φέτελ και τον Ραϊκόνεν στη δεύτερη και την τρίτη αντίστοιχα. Οι δύο Force India «καπάρωσαν» την τέταρτη και την πέμπτη θέση (Σέρτζιο Πέρεζ και Νίκο Χούλκενμπεργκ αντίστοιχα) και ο Βάλερι Μπότας ακολουθούσε. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά για τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση της γενικής κατάταξης.

Ρικιάρντο, Μάσα και Κβιάτ «πρόλαβαν» τη δεκάδα. 56 λεπτά πριν το τέλος, ο Νασρ της Sauber αντιμετώπισε πρόβλημα με το εμπρός πτερύγιο, το οποίο έσπασε ύστερα από μια βίαιη επαφή.

Αυτό έφερε την κόκκινη σημαία, ούτως ώστε να καθαριστεί η πίστα και να συνεχιστεί η περίοδος χωρίς πρόβλημα. Επίσης, υπήρξαν παράπονα στην αρχή των δοκιμαστικών για τη σκόνη που υπήρχε πάνω στην άσφαλτο και επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά των μονοθεσίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Φερνάντο Αλόνσο, του οποίου οι δύο εμπρός τροχοί «κλείδωσαν» σε μια στροφή, λόγω του στρώματος της σκόνης.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News