default-image

Κληρονομικό το πρόβλημα καρδιάς του Πασιένσια

Αθλητισμός
Κληρονομικό το πρόβλημα καρδιάς του Πασιένσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτι παραπάνω από δέκα μέρες έχουν περάσει από την ημέρα που ο Πασιένσια ένιωσε τη δυσφορία στην προπόνηση, με αποτέλεσμα να "παγώσουν" όσοι είδαν τη στιγμή της λιποθυμίας του.

Ήταν πάντως κάτι γνωστό και σύμφωνα με τους Πορτογάλους δημοσιογράφους, το πρόβλημά του είναι χρόνιο και μάλιστα κληρονομικό (σ.σ. είχε το ίδιο πρόβλημα και ο πατέρας του). Πριν από τρία χρόνια το είχαν ανακαλύψει από... σπόντα οι γιατροί της ομάδας Νέων της Πόρτο όταν πήγε να κάνει μία αρθροσκόπηση ρουτίνας και αναγκαστικά πέρασε από ένα κύκλο εξετάσεων.

Από τους "δράκους" ξεκαθαριζόταν ότι ναι μεν υπήρχε μία ανωμαλία στην καρδιακή του λειτουργία χωρίς ωστόσο όμως οι γιατροί να εισηγηθούν ότι καλό θα ήταν να "κόψει" την μπάλα. Και δεν προχώρησαν σε αυτή την εισήγηση γιατί δεν θα κινδύνευε ακολουθώντας μία ειδική αγωγή.

Φυσικά θα έπρεπε να να παρακολουθείται από γιατρούς και ειδικά από έναν κορυφαίο καρδιολόγο στην Αγγλία που τον είχε υπό την επίβλεψή του από την πρώτη στιγμή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον ίδιο γιατρό φέρεται να επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες ο Πασιένσια για να τον ξανατσεκάρει μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στο Ρέντη. Τώρα βρίσκεται στο Πόρτο μαζί με τους συγγενείς του για να ξεκουραστεί.

Το πότε (και αν) θα γυρίσει στις προπονήσεις του Ολυμπιακού είναι κάτι το οποίο θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Οι πρώτες πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν ήταν ανησυχητικά. Όμως, επειδή πρόκειται για ένα λεπτό ιατρικό θέμα, καλό είναι να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις είτε από την Πόρτο, είτε από τον Ολυμπιακό.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News