default-image

Στην οκτάδα προκρίθηκε ο Άντι Μάρεϊ

Σπορ
Στην οκτάδα προκρίθηκε ο Άντι Μάρεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυσκολεύτηκε στη Βιέννη κόντρα στον Ζιλ Σιμόν ο Άντι Μάρεϊ, όμως έκανε την ανατροπή και συνεχίζει …

Ο Νο 2 τενίστας στον κόσμο επικράτησε του 31χρονου Γάλλου (Νο24) με 4-6, 6-2, 6-2 σε 2 ώρες και 41 λεπτά, για να φτάσει στη 12η διαδοχική νίκη του στο tour και να κλείσει θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί  όπου τον περιμένει  ο big server Τζον Ίσνερ, Νο 27 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Άντι απέχει μόλις 915 βαθμούς στο Race από τον Νόλε και αν πάρει τον τίτλο στην αυστριακή πρωτεύουσα θα τον πλησιάσει στους 415, δηλαδή θα έχει καλές πιθανότητες να ανεβεί στην κορυφή πριν την έναρξη του ATP World Tour Finals. Αρκεί, βέβαια, να κρατήσει το πόδι στο γκάζι και στο Masters του Παρισιού, που θα διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα.

Εκτός διοργάνωσης έμεινε ο «γηπεδούχος» Ντόμινικ Τιμ, που έχασε την ευκαιρία να φτάσει ακόμα πιο κοντά στην πρώτη είσοδό του στο Ο2. Ο νεαρός Αυστριακός ηττήθηκε 6-2, 7-5 από τον Βίκτορ Τροΐτσκι, που θα παίξει στη συνέχεια με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Νταβίντ Φερέρ και τον Ζοάο Σόουζα.

Ο Τιμ, λοιπόν, δεν είναι απολύτως σίγουρος ότι θα είναι στο ATP World Tour Finals, όμως τη συμμετοχή εξασφάλισε επισήμως ο Γκαέλ Μονφίς, που είναι ο έκτος της... παρέας και θα ακολουθήσει τους Τζόκοβιτς, Μάρεϊ, Βαβρίνκα, Ράονιτς, Νισικόρι. Παίζονται ακόμα δύο θέσεις...

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι την οκτάδα του τουρνουά της Βιέννης συμπληρώνουν τα ζευγάρια Τσονγκά-Κολσράιμπερ και Κάρλοβιτς-Κατσάνοφ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News