default-image

Απαγορεύεται ο δανεισμός ποδοσφαιριστών ίδιας κατηγορίας

Αθλητισμός
Απαγορεύεται ο δανεισμός ποδοσφαιριστών ίδιας κατηγορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέθηκε επίσημα από σήμερα σε διαβούλευση και για 40 ημέρες ο νέος αθλητικός νόμος, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει το υφυπουργείο Αθλητισμού. Η ισχύς των διατάξεων του Νόμου αρχίζει από την δημοσίευση του νέου Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και φυσικά αφού πρώτα λάβει την έγκριση της Βουλής. Περιέχονται 166 άρθρα, στα οποία ορίζονται με σαφήνεια όλα τα θέματα που αφορούν τόσο τον ερασιτεχνικό όσο και τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Από τη σύσταση των ομοσπονδιών, των Ενώσεων και των αθλητικών σωματείων, την σύσταση, λειτουργία και διάλυσή τους, μέχρι πειθαρχικά θέματα, διαιτησία, αθλητές, προπονητές, μέλη διοικήσεων, αθλητισμός ΑμεΑ, διακρίσεις αθλητών και επιβράβευσή τους, θέματα Ειδικών Αθλητικών Φορέων, λειτουργία αθλητικών Κέντρων και εγκαταστάσεων, σύνδεσμοι οπαδών και αντιμετώπιση της βίας, εισιτήρια, κάρτα φιλάθλου, συστήματα ηλεκτρονικού-ονομαστικού εισιτηρίου, μέτρα αστυνόμευσης, λειτουργία συνδέσμων, απόκτηση και μεταβίβαση μετοχών ανωνύμων εταιρειών και πολλά άλλα.

Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν είναι η απαγόρευση δανεισμού ποδοσφαιριστών μεταξύ ομάδων της ίδιας κατηγορίας και τα συμβόλαια των μεταγραφών που η χρονική τους διάρκεια δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι μηνών αλλά και μεγαλύτερη των 5 ετών.

Επίσης οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών με την αύξηση των εκλεκτόρων ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση όλων των πλευρών σε ένα διοικητικό συμβούλιο και ο περιορισμός εκλογής των μελών των ομοσπονδιών στις δύο μόνο θητείες, με εξαίρεση τη θέση του ταμία. Επίσης δεν δύναται ένα μέλος ΔΣ ομοσπονδίας να είναι ταυτόχρονα και εκτελεστικό μέλος ΓΣ Ένωσης. Ακόμη, προβλέπεται η αυτοδίκαιη έκπτωσή των μελών ΔΣ Ομοσπονδιών και αθλητικών σωματείων από τι θέσεις και τα αξιώματά τους, εάν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Το ίδιο ισχύει και για τους διαιτητές.

Επίσης περιγράφονται οι όροι χορήγησης στις ομοσπονδίες με απόφαση του υπουργού Αθλητισμού, της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, τη χορήγηση της ειδικής άδειας άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή, οι αθλητές των ατομικών και ομαδικών αθλημάτων και οι προϋποθέσεις μεταγραφής τους, οι παροχές σε αθλητές που διακρίνονται σε Ολυμπιακούς, Αγώνες, παγκόσμια, ευρωπαϊκά και Πανελλήνια πρωταθλήματα, λειτουργία και άλλα θέματα της ΕΟΕ και των επιμέρους επιτροπών της, της άθλησης για όλους και τον αθλητικό τουρισμό.

Ξεχωρίζουν ακόμη τα άρθρα για την πρόληψη της βίας στα γήπεδα, τα διοικητικά και πειθαρχικά μέρα, τις ετήσιες οικονομικές επιχορηγήσεις της ΓΓΑ, θέματα ρύθμισης γυμναστηρίων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, τους περιορισμούς στην απόκτηση μετοχών ανωνύμων εταιρειών και την απαγόρευση πολυϊδιοκτησίας, την σύσταση και λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News