default-image

Τον πρώτο λόγο από... νωρίς ο Ηρόδοτος

Ποδόσφαιρο
Τον πρώτο λόγο από... νωρίς ο Ηρόδοτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ αγωνιστικές έχουν συμπληρωθεί στην Α1 ΕΠΣΗ. Ένα πρωτάθλημα τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα, με 18 πλέον ομάδες να βρίσκονται ουσιαστικά στην αρχή ενός μαραθωνίου 38 αγωνιστικών.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΡΔΑΛΑΧΑΚΗΣ

Ασφαλώς είναι μεγάλο πλήγμα για το τοπικό ποδόσφαιρο ότι δύο σωματεία με δυναμική, ο Ρούβας και ο Αστέρας Μυρτιάς, είπαν πρόωρο αντίο στην Α1 ΕΠΣΗ και κάθε εβδομάδα υπάρχουν αντίστοιχα δύο παιχνίδια λιγότερα. Αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε εξ' αρχής να προβλεφθεί αλλά δεν είναι συμφέρον για την ποιότητα του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου να υπάρχουν πολύ νωρίς τέτοια πλήγματα.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι μονομάχοι είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν το δρόμο τους, με την κατάσταση στην κορυφή να καταδεικνύει τον κυρίαρχο ρόλο που ήθελε εξ' αρχής να έχει ο Ηρόδοτος. Οι κυανόλευκοι έχουν δημιουργήσει συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες ένα σύνολο καθαρά πρωταθλητισμού και γι' αυτό από νωρίς έχει χτιστεί μια διαφορά έξι βαθμών. Το γεγονός μάλιστα ότι την προηγούμενη αγωνιστική παρότι έφερε την πρώτη του ισοπαλία αύξησε τη διαφορά από την δεύτερη θέση, δείχνει ότι ο Ηρόδοτος έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

Είναι πολλές οι 30 αγωνιστικές που απομένουν ως το φινάλε, όμως το +6 του Ηροδότου, παίζοντας τα περισσότερα ματς στο ρελαντί, επιβεβαιώνει ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλός του φέτος θα είναι ο κακός του εαυτός. Από εκεί και κάτω, οι διαφορές των ομάδων δεν είναι μεγάλες. Ο Γιούχτας έχει φιλοδοξίες, είναι έμπειρη ομάδα αλλά πλήρωσε τις μαζεμένες απουσίες προηγούμενων αγωνιστικών και έχασε πολύτιμο έδαφος. Τώρα θα πρέπει να τρέξει για να καλύψει την ψαλίδα από την κορυφή.

Στο πρωτάθλημα υπάρχουν κι άλλες δυνατές ομάδες που είναι ψηλά όπως ο ΠΑΝΟΜ, ο Ζαρός κλπ αλλά μέχρι στιγμής τους λείπει η σταθερότητα για να μπορέσουν να ανεβάσουν τον πήχη ψηλότερα. Πάντως, για να τα λέμε όλα, συζητιέται όλο και περισσότερο η πιθανότητα πέρα από τον πρωταθλητή, να βγουν κι άλλες ομάδες από κάθε Ένωση στην Γ' Εθνική. Γι' αυτό ακόμα και αν μείνει ο Ηρόδοτος να παίζει μόνος για τον τίτλο, θα έχουν ενδιαφέρον οι μάχες για τις πιο κάτω θέσεις.

Όσον αφορά την κατάσταση στην ουρά, με δύο ομάδες να έχουν φύγει ήδη, θα αναζητηθούν στη συνέχεια άλλες δύο που θα υποβιβαστούν. Σίγουρα για κάποιες τα μηνύματα είναι αρνητικά όμως οι διαφορές παραμένουν μικρές και με 2-3 συνεχόμενα καλά αποτελέσματα, μπορούν να γίνουν ανατροπές. Υπομονή λοιπόν…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News