default-image

Από τον Μακρυπόδη, στον "περίεργο" Μιχαηλίδη για ΟΦΗ!

Ποδόσφαιρο
Από τον Μακρυπόδη, στον "περίεργο" Μιχαηλίδη για ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επόμενη μέρα της καταδικαστικής διαιτησίας Μακρυπόδη στη Ριζούπολη, όρισαν τον Μιχαηλίδη από τη Βοιωτία να διευθύνει τον αγώνα του ΟΦΗ με τον Κισσαμικό στην πρεμιέρα της Football Leaque.

 Ο ΟΦΗ τον γνώρισε από κοντά πέρσι στη Ρόδο όπου είχε διευθύνει το σκληρό ματς με τον Ιάλυσο και είχε αρνηθεί πέναλτι στον Σαχινίδη. Εμπειρία από τις διαιτησίες του έχουν και αρκετές ομάδες της Κρήτης στη Γ΄εθνική και στο περιφερειακό.

Το περίεργο είναι ότι το ιστορικό του Μιχαηλίδη είναι το ίδιο  κάπως περίεργο. Η σύνδεση του με την περσινή διακοπή του αγώνα Αχαρναϊκός - Χανιά στο 90' , που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αφού όλα προήλθαν από δικά του λάθη. Η διακοπή συνέβη για τη ρήψη μπουκαλιού, που πετάχτηκε στον πρώτο βοηθό.

Είχε υπάρξει παλιότερα στο ίδιο πρωτάθλημα η καταδικαστική διαιτησία του στο Απόλλων - ΑΟΧανιά 1-0 που επιτεύχθηκε με οφσάιντ τρεις ποδοσφαιριστές, αλλά ο ίδιος ο διαιτητής χαρακτηρίστηκε και κάκιστος στον πειθαρχικό έλεγχο. Το άλλο περίεργο είναι ότι τον ορίζουν πολύ συχνά σε παιγνίδια!

Ωστόσο έχουν υπάρξει παιχνίδια όπως το ΠΑΟΚ-Ιάλυσος (2-0) πέρυσι στον Κρουσώνα που έκανε ρεσιτάλ διαιτησίας και σχολιάστηκε ως την καλύτερη περσινή διαιτησία για τον Κρουσώνα. Είθε να το επαναλάβει και στο Μάλεμε.

Η παρωδία Μακρυπόδη στη Ριζούπολη, μένει να αποδειχθεί στη συνέχεια αν ήταν μήνυμα, αλλά η διοίκηση του ΟΦΗ, μόνο έτσι χρειάζεται να το πάρει για να οργανώσει την προστασία της ομάδας, ώστε να μην ξαναζήσει η ομάδα μέσα από τις τελευταίες κεντρικές εξελίξεις την εποχή Πατέρα στην εξουσία του ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ, και δη την ίδια βραδιά, δείχνει πως η διοίκηση είναι προβληματισμένη και ότι έχει λάβει αυτό το μήνυμα, τονίζοντας ότι «κάποιοι να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του ΟΦΗ»

Ο Πατρινός διαιτητής, πριν τον αγώνα, συμπεριφέρθηκε με δύο μέτρα και δύο σταθμά απέναντι στις δύο ομάδες. Στη διάρκεια του αγώνα το πιστοποίησε και μετά το διπλό "έγκλημα" του, εμφανίσθηκε με τη μορφή του σαστισμένου, απέναντι στην αποστολή του ΟΦΗ.

Είναι από τις λίγες φορές, που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οι αποφάσεις του δεν άφηναν ούτε καν παράθυρο υπεράσπισης. Με όλες τις οπτικές των κριτών διαιτησίας και τα δύο ήταν από αποκαλούμενα «καθαρά πέναλτι», που δεν δόθηκαν στην κρητική ομάδα.

Έχει σχολιασθεί πολύ αρνητικά και συνάμα έχει απογοητεύσει παράγοντες που τον πιστεύουν η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη περί «Βορράς - Νότος» στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας και μάλιστα σε πολύ πονηρούς καιρούς γεωπολιτικών παιγνιδιών.

«Για 90 χρόνια από τώρα, όσα τα χρόνια που ο ΠΑΟΚ παιδεύτηκε και βασανίστηκε μέχρι σήμερα, θέλω να βασανίζεται το αθηναϊκό ποδόσφαιρο», είχε πει μεταξύ άλλων.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, θέλει δομικές αλλαγές στη θεσμική του λειτουργία, όχι ρεβανσισμούς που αυξάνουν την ήδη διχασμένη πραγματικότητά του.

Στ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News