default-image

Νίκη 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα επί της Ξάνθης

Αθλητισμός
Νίκη 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα επί της Ξάνθης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποδαρικό με το... δεξί στον θεσμοό του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε της Ξάνθης με 1-0, χάρη σε τέρμα του Μαμπουλού στο 15ο λεπτό, σε μια αναμέτρηση όπου οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη είχαν τον έλεγχο και διατηρούσαν με ευκολία το προβάδισμά τους ως το τέλος. Χαμένο πέναλτι από τον Μαμπουλού στις καθυστερήσεις.

Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που ξεκίνησε με μεγαλύτερη ζωντάνια και ενέργεια την αναμέτρηση. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη πίεσαν από τα άκρα και με τη συμπλήρωση 15 λεπτών στο παιχνίδι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. «Δράστης» ήταν ο Μαμπουλού, ο οποίος πήρε την πάσα, έπειτα από την εξαιρετική ενέργεια του Κούτρη, από τα αριστερά και άνοιξε το σκορ.

Η... πολιορκία συνεχίστηκε και ο ΠΑΣ θα μπορούσε να διπλασιάει τα τέρματά του, όμως ο Ζάιρο αστόχησε τόσο στο 35ο λεπτό, όσο και στο 40ο, στις δύο περιπτώσεις που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ζίφκοβιτς.

Με την ίδια διάθεση μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Γιαννιώτες. Ο Σκόνδρας στο 54' έχασε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, όταν η κεφαλιά που έπιασε από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ.

Οι Ακρίτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως το σουτ του Λάζιτς απέκρουσε με τα πόδια ο Πασχαλάκης, στην καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Λουτσέσκου στην αναμέτρηση, στο 64ο λεπτό.

Ο ΠΑΣ διατηρούσε με ευκολία το προβάδισμά του και στο 90ο λεπτό ο Κόντε κέρδισε πέναλτι, μετά την ωραία κίνηση του Μαμπουλού, με τον Κονγκολέζο εξτρέμ, όμως να αστοχεί από την άσπρη βούλα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Μπέριος, Κοζορώνης (73' Φόνσι Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Δώνης (61' Γιάκος), Ζάιρο (80' Κόντε), Μαμπουλού.

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (66' Καμαρά), Ράνος, Λάζιτς, Νιέτο (66' Γιουνές), Ορφανίδης (65' Ντε Λούκας), Λισγάρας.

Πηγή: sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News