default-image

Έφυγε» από τη ζωή ο Κάρλος Αλμπέρτο

Ποδόσφαιρο
Έφυγε» από τη ζωή ο Κάρλος Αλμπέρτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του Κάρλος Αλμπέρτο, ο οποίος την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου έφυγε από την ζωή, έπειτα από καρδιακή προσβολή.

Το τελευταίο διάστημα ήταν σχολιαστής στο τηλεοπτικό κανάλι "Sportv" και μάλιστα δύο μέρες πριν τον θάνατό του είχε εμφανιστεί σε εκπομπή.

Ο Κάρλος Αλμπέρτο Τόρες ήταν ο αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 1970, αυτός δηλαδή που σήκωσε το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της "Selecao".

Ήταν αυτός μάλιστα που είχε διαμορφώσει το 4-1 στο τελικό με την Ιταλία. Ήταν δεξί μπακ, ο Πελέ τον τροφοδότησε και ο Κάρλος Αλμπέρτο σούταρε στην κίνηση και "εκτέλεσε" τον Ενρίκο Αλμπερτόζι, πετυχαίνοντας ένα από τα πιο όμορφα τέρματα στην ιστορία του Μουντιάλ. Το γκολ ήρθε στο 86' και λίγα λεπτά αργότερα σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο!

Σε συλλογικό επίπεδο έκανε σπουδαία καριέρα στην Σάντος μαζί με τον Πελέ, αφήνοντας την ομάδα αμφότεροι το 1974. Το 1977 ο Πελέ σταμάτησε το ποδόσφαιρο, έπειτα από μία τριετία στην "New York Cosmos" και τότε πήγε στην ομάδα των ΗΠΑ ο Κάρλος Αλμπέρτο, αφού είχε φορέσει την φανέλα των Φλουμινένσε και Φλαμένγκο.

Από το 1983 μέχρι το 2005 εργάστηκε ως προπονητής, χωρίς σπουδαίες διακρίσεις. Πέρασε από Φλαμένγκο, Κορίνθιανς, Φλουμινένσε, Ατλέτικο Μινέιρο και Μποταφόγκο. Πέρασε από πάγκο ομάδων σε ΗΠΑ, Κολομβία, Μεξικό, αλλά και από τις εθνικές ομάδες Ομάν και Αζερμπαϊτζάν (η τελευταία του δουλειά το 2005).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News