default-image

Καλή παρουσία για τον Γιακουμάτο στην Πολωνία

Σπορ
Καλή παρουσία για τον Γιακουμάτο στην Πολωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετικός ήταν ο αθλητής της ΓΕΗ και μέλος της Εθνικής ομάδας, Μάριος Γιακουμάτος, το προηγούμενο Σάββατο  στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Νέων  στο Σόσνοβιετς της Πολωνίας.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 141 αθλητές παγκοσμίου εμβέλειας. Ο αθλητής μετά από 5 νίκες και 1 ήττα προκρίθηκε απευθείας,  χωρίς αγώνα, στο ταμπλό των 64, με σειρά κατάταξης 17ος, όπου αντιμετώπισε και νίκησε τον Ιταλό  Fornasir με σκορ 15-8, εξασφαλίζοντας την πρόκριση του στους «32». Στον αγώνα για την πρόκριση στους «16» πέρασε με άνεση αφού επιβλήθηκε του Αμερικανού Metryka με 15-11. Στο γύρο των 16, αντιμετώπισε τον Ιταλό Neri  Mateo (μετέπειτα κυπελλούχο) και βρέθηκε μια ανάσα από την πρόκριση του στην τελική οκτάδα, αφού ηττήθηκε με σκορ 15-13,με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 12η θέση της τελικής κατάταξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Μετά την παραπάνω διοργάνωση, ο Μάριος Γιακουμάτος κατέχει την 14η θέση στην Ευρώπη και την 20η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας Νέων Ανδρών.

Η ΓΕΗ αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της: «Το ΔΣ της ΓΕΗ συγχαίρει τον Μάριο Γιακουμάτο για τη σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας. Ο σύλλογος θα τον συνοδεύει και θα του συμπαρίσταται πάντα στο δύσκολο δρόμο που ακολουθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News