Αθλητισμός

Προθεσμία ως 31/10 για τους προπονητές της Α1 ΕΠΣΗ

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα υπάρχει το περιθώριο για τους προπονητές και τις ομάδες της Α1 ΕΠΣΗ για το δελτίο πιστοποίησης, που θα επιτρέπει στους τεχνικούς των ομάδων να είναι εντός του αγωνιστικού χώρου.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση για τις σχετικές οδηγίες, επισημαίνοντας ότι οι προπονητές στην πρώτη τη τάξη κατηγορία θα πρέπει να είναι κάτοχοι ταυτότητας UEFA B.

Αναλυτικά: «Σας Γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τη προκήρυξη Πρωταθλήματος περιόδου 2016-17, οι προπονητές των σωματείων της  Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ περιόδου 2016 να είναι κάτοχοι ταυτότητας - διπλώματος UEFA B (και άνω) να κατέχουν ταυτότητα τριετίας UEFA  με λήξη της 31/12/2018 και να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδεται από την Ε.Π.Σ. Ηρακλείου, κατόπιν απόφασης της ΕΠΟ.

Συνεπώς τα ερασιτεχνικά Σωματεία της Α1 της Ενώσεως μας  υποχρεούται να προσλαμβάνουν προπονητή κάτοχο UEFA B' και άνω.

Προπονητής και ο τυχόν βοηθός Προπονητή ο οποίος δεν κατέχει το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητού απαγορεύεται να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο (Τεχνική Περιοχή) να παραμείνει και να δίνει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές.

Ορίζεται καταλυτική ημερομηνία για την έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης η 31/10/2016».

Σχόλια