default-image

Ιερέας, διαιτητής και ποδοσφαιρόφιλος!

Ποδόσφαιρο
Ιερέας, διαιτητής και ποδοσφαιρόφιλος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν βλέπω ταινία στην τηλεόραση, το επικρατέστερο είναι να με πάρει ο ύπνος. Όταν βλέπω ποδοσφαιρικό αγώνα... άγρυπνος φρουρός»!

Άσβεστη μένει η αγάπη του ιερέα στο Ίνι πατέρα Κωνσταντίνου Καλογιαννάκη, για την μπάλα, μετά την εμπειρία του πριν από χρόνια να πάρει δίπλωμα διαιτητή ποδοσφαίρου από τον ΣΔΠΗ και να διευθύνει μαθητικούς αγώνες ποδοσφαίρου. Το φανερώνουν παραστατικά τα παραπάνω λόγια του.

Μια αγάπη στον αθλητισμό, που ο πατήρ Κωνσταντίνος μεταδίδει στα παιδιά, ως παιδαγωγός και μάλιστα ο ίδιος κάθησε στα θρανία των διαιτητικών σχολείων, με τον γιο του Στέλιο και την κόρη του Μαρία, που φόρεσαν επίσης τη στολή του τοπικού συνδέσμου διαιτησίας!

«Πέρασα πολλά θρησκευτικά μηνύματα στους νέους μας όταν ήμουν διαιτητής στα παιγνίδια των σχολικών πρωταθλημάτων», έχει να λέει με θαυμασμό για την εμπειρία του.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Καλογιαννάκης, που έχει παίξει και ποδόσφαιρο, συνεχίζει ακούραστα να τονίζει τον αυθεντικό κοινωνικό του ρόλο (όπως θα έπρεπε να είναι δηλαδή), έχει σπουδάσει Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει αποκτήσει κι άλλα διπλώματα.

Η χαρά του είναι να μιλάει για το δημοφιλέστερο σπορ, κυρίως όμως να βλέπει μπάλα! Τον συναντήσαμε ακμαιότατο στο Ίνι να ευλογεί την ρακή που έρρεε σε καζάνι της περιοχής κι εξαντλήσαμε τη συζήτησή μας σε ποδοσφαιρικά θέματα, σε μια άλλη γλώσσα μακριά από τα πάθη και τις σκοπιμότητες του "συστημικού" μας ποδοσφαίρου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News