default-image

Το τραγικό λάθος με τον Ραϊκόνεν έφερε και πρόστιμο

Αθλητισμός
Το τραγικό λάθος με τον Ραϊκόνεν έφερε και πρόστιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλά χαμένη βγήκε η Ferrari από το γκραν πρι του Όστιν καθώς, πέραν του ότι ο Κίμι Ραϊκόνεν αποσύρθηκε χάνοντας πολύτιμους βαθμούς, επιβλήθηκε και πρόστιμο για την παράβαση που έκανε.

Ο έμπειρος πιλότος αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω του τραγικού λάθους που έκανε η ομάδα του στο πιτ στοπ. Πιο συγκεκριμένα στον 38ο γύρο σταμάτησε στο πιτ στοπ όντας στην 4η θέση, όμως το συνεργείο του δεν είχε βγάλει το κλειδί από τα ελαστικά του, παρόλα αυτά άναψε το πράσινο φως για να επιστρέψει στην πίστα κάτι που έκανε. Όταν αντιλήφθηκε τι είχε γίνει αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και τελικά τέθηκε εκτος μάχης.

Η αβλεψία αυτή του συνεργείου έφερε και πρόστιμο αξίας 5.000 ευρώ στην Ferrari καθώς άφησε τον πιλότο της να επιστρέψει χωρίς ασφάλεια στον αγώνα.

Ο Ραϊκόνεν ήταν έξαλλος μετά από αυτό το περιστατικό κάτι που φαίνεται και από τα λόγια του: «Θα πρέπει να δούμε γιατί άναψε πράσινο φως για να επιστρέψω στον αγώνα, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Όταν ανάβει πράσινο, είναι λογικό να ξεκινήσω. Γιατί άναψε πράσινο από τη στιγμή που δεν ήμασταν έτοιμοι. Δυστυχώς μετά από αυτό το λάθος δεν υπήρχε γυρισμός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News