default-image

Ο Χάμιλτον ελπίζει ακόμα για τον τίτλο

Αθλητισμός
Ο Χάμιλτον ελπίζει ακόμα για τον τίτλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου έμεινε ο Λιούις Χάμιλτον νικώντας στο Grand Prix των ΗΠΑ. Βολεμένος με τη δεύτερη θέση ο πρωτοπόρος Ρόσμπεργκ. Τρίτος ο Ρικιάρντο. Ατυχίες για Φερστάπεν και Ραϊκόνεν

Στους 26 βαθμούς μείωσε τη διαφορά του από τον Νίκο Ρόσμπεργκ ο Λιούις Χάμιλτον διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου στη Formula 1. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητές κατέκτησε εύκολα το Grand Prix των ΗΠΑ για πέμπτη φορά στην καριέρα του και τρίτη συνεχή χρονιά φτάνοντας τις 50 νίκες στην καριέρα του. Πάντως ο ομόσταβλός του στη Mercedes και πρωτοπόρος Ρόσμπεργκ έδειξε ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari και ο Φερνάντο Αλόνσο (στο καλύτερο φετινό του πλασάρισμα) με McLaren συμπλήρωσαν την πεντάδα, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας βρέθηκαν οι Σάινθ, Μάσα, Πέρες, Μπάτον και Γκροζάν.

Ο Χάμιλτον υπερασπίστηκε εύκολα τη θέση του στην εκκίνηση, σε αντίθεση με τον Ρόσμπεργκ που είδε τον Ρικιάρντο να κινείται έξυπνα και να του παίρνει τη δεύτερη θέση.

Ο Χούλκενμπεργκ ήταν ο μεγάλος χαμένος της εκκίνησης, καθώς το μονοθέσιό της Force India «πληγώθηκε» ανεπανόρθωτα από σύγκρουση με τον Φέτελ και υποχρεώθηκε λίγο μετά να εγκαταλείψει. Το ίδιο έκανε με μερικούς γύρους καθυστέρηση ο Γκουτιέρες με πρόβλημα στα φρένα. Στον 28ο γύρο ο Φερστάπεν μπήκε στα πιτς χωρίς να τον έχουν καλέσει χάνοντας πολύτιμο χρόνο, αλλά τέσσερις γύρους μετά αποσύρθηκε από τον αγώνα με μηχανική βλάβη.

Ο Ρόσμπεργκ δεν χρειάστηκε προσπέραση για να ανακτήσει τη δεύτερη θέση, καθώς η τακτική της Mercedes τον έβγαλε μπροστά από τον Ρικιάρντο μετά από πιτ στοπ. Ο Γερμανός, δε, δεν έδειξε διατεθειμένος να πιέσει για τη νίκη, μιας και του αρκεί να τερματίζει δεύτερος στα εναπομείναντα Grand Prix για να πάρει τον τίτλο.

Στα… highlights του αγώνα συγκαταλέγεται η απόσυρση του Ραϊκόνεν στον 39ο γύρο, όταν μετά από πιτ στοπ κάποιος ξέχασε ένα εξάρτημα πάνω στο ελαστικό του, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε εγκατάλειψη.

Απομένουν τρεις αγώνες για το φινάλε, με τον επόμενο να διεξάγεται την επόμενη Κυριακή στο Μεξικό.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News