Αθλητισμός

Το αστέρι που "έσβησε" και τα αστεράκια που λάμπουν!

Τις προηγούμενες ημέρες δύο ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία του τοπικού ποδοσφαίρου. Το ένα με πολύ αρνητικό και το άλλο με φουλ θετικό αντίκτυπο. Και τα δύο θέματα έχουν να κάνουν με… αστέρια.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΡΔΑΛΑΧΑΚΗΣ

Το ένα έχει να κάνει με το αστέρι που έσβησε, δηλαδή τον Αστέρα Μυρτιάς, και το άλλο με τα αστεράκια των Μικτών ΕΠΣΗ που έλαμψαν στο ξεκίνημά τους στο ενωσιακό πρωτάθλημα.

Ξεκινώντας από τα δυσάρεστα που έχουν να κάνουν με το ιστορικό σωματείο της Μυρτιάς, ασφαλώς είναι μια είδηση που στεναχωρεί άπαντες. Ο Αστέρας διακρινόταν πάντα για την οργάνωσή του ως σωματείο, για τους παράγοντες που είχαν παθολογική αγάπη στην ομάδα, για την δυνατή του έδρα, για τα πολλά ντόπια παιδιά που φορούσαν τη φανέλα του.

Ήταν πάντα μια σταθερή αξία, ιδιαίτερα την τελευταία 20ετία. Μάλιστα με εξαίρεση μια χρονιά που είχε υποβιβαστεί αλλά επέστρεψε αμέσως στην Α' Κατηγορία, ο Αστέρας έπαιζε συνήθως πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ είχε καταφέρει να μπει και στα play off, φτάνοντας να διεκδικεί πρωτάθλημα στην Α1. Μάλιστα, με την ίδρυση και των Νέων Αστέρα Μυρτιάς έδειξε να τραβάει ένα νέο δρόμο. Δυστυχώς όμως ο δρόμος οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα πυροτέχνημα. Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που αποτέλεσε πρότυπο. Αποδείχτηκε όμως ότι και τα πρότυπα λυγίζουν. Η (προσωρινή) διάλυση του Αστέρα Μυρτιάς είναι προϊόν αδιαφορίας παραγόντων και τοπικής κοινωνίας και ευτυχώς που υπάρχουν οι Νέοι Αστέρα για να μείνει ζωντανή η φλόγα στην περιοχή. Δεν είναι δυνατόν τη μια χρονιά να γίνεται συγχώνευση με τη γειτονική ομάδα του Κοροίβου και την επόμενη να μην υπάρχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο σωματείο!

Είναι όμως και ένα γερό ταρακούνημα για να βάλουν εκεί στην περιοχή όλοι νερό στο κρασί τους και να επανέλθει σύντομα ο Αστέρας και πάλι δυνατός. Γιατί η δική του απουσία, όπως βέβαια και του Ρούβα, αποτελούν πλήγματα για το τοπικό ποδόσφαιρο.

Κι ενώ ο Αστέρας έσβηνε, τα αστεράκια της Μικτής ΕΠΣΗ έλαμπαν… σαν τον καλοκαιρινό ήλιο που βγήκε την Τετάρτη στην Κριτσά. Πραγματικά αυτές οι δύο ομάδες, των Παίδων και των Νέων του Ηρακλείου έχουν πολύ μέλλον. Δυνατές φουρνιές για να κάνουν ποδοσφαιρικά θαύματα.

Στήριξη χρειάζονται αυτά τα παιδιά και η ΕΠΣΗ έχοντας αγκαλιάσει τις δύο ομάδες, μπορεί φέτος να επιτύχει πολλά στο ενωσιακό πρωτάθλημα!

Σχόλια