Αθλητισμός

Χαμόγελα και συγκίνηση στη βραδιά των Παραολυμπιονικών

Μία πολύ όμορφη βραδιά πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ με στόχο να τιμηθούν οι Παραολυμπιονίκες του Ρίο, οι οποίοι έκαναν υπερήφανη την Ελλάδα με τις επιτυχίες τους.

Στο ξενοδοχείο «Απολλώνια» παραβρέθηκαν όλοι οι αθλητές που εκπροσώπησαν το Ηράκλειο στην Παραολυμπιάδα του Ρίο, αλλά και ορισμένοι από τους αθλητές που χάρισαν χαμόγελα και γέμισαν υπερηφάνεια τους απανταχού Έλληνες με τα μετάλλια που κατέκτησαν.

Τους αθλητές καλωσόρισε ο Ευρωβουλευτής Μανώλης  Κεφαλογιάννης, ο οποίος αφού τους προσκάλεσε να παραβρεθούν και στις Βρυξέλες, στη συνέχεια παρέδωσε τις τιμητικές πλακέτες στους αθλητές. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να τιμήσουμε όλους αυτούς που μας έκαναν υπερήφανους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι τεράστια η επιτυχία σας δουλεύοντας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Σηκώσατε ψηλά την ελληνική σημαία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη χαρά που δώσατε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Ακολούθησε η βράβευση όλων των αθλητών που κατέκτησαν μετάλλιο στο Ρίο και συγκεκριμένα του Μανώλη Στεφανουδάκη, του Θανάση Κωνσταντινίδη, του Σε Τζον Φερνάντες, τουΠαύλου Μάμαλου, του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και της  Άννας Ντέντα. Επίσης τιμήθηκαν το δίδυμο Αδαμαντία Χαλκιαδάκη-Ηρώ Μηλάκη, ο Κώστας Τρουλινός, ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για τις επιτυχίες (Γιώργος Καπελλάκης) και ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Γιώργος Βαρβεράκης...

Ο τελευταίος, μάλιστα, συγκίνησε όταν έπιασε το μικρόφωνο και καταχειροκροτήθηκε. Όπως επισήμανε: «Σας ευχαριστούμε που δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες να γιορτάσουν όλοι μαζί σαν οικογένεια. Έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μία μεγάλη αθλητική οικογένεια και το μόνο μας μέλημα είναι να βλέπουμε την ελληνική σημαία να κυματίζει ψηλά. Να χαιρόμαστε, να κλαίμε από υπερηφάνεια και να αγκαλιαζόμαστε έχοντας πετύχει το στόχο μας».

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

Σχόλια