default-image

Με Γκριν ο Ολυμπιακός… δραπέτευσε από τη Λευκάδα

Μπάσκετ
Με Γκριν ο Ολυμπιακός… δραπέτευσε από τη Λευκάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 3/3 κατάφερε να κάνει ο Ολυμπιακός στη Basket League, με το τελικό 94-95 κόντρα στη νεοφώτιστη, Δόξα Λευκάδας και τον Έρικ Γκριν να ευστοχεί στα τελευταία δευτερόλεπτα μετά από την ενδέκατη ασίστ του Βασίλη Σπανούλη.

Με την έναρξη του αγώνα οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι στα αμηντικά τους καθήκοντα και με την τρομερή στην αρχή, Δόξα Λευκάδας, να τους βάζει δύσκολα, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεοπτο στο 26-26.

Τα δεδομένα παρέμειναν σχετικά ίδια στη δεύτερη περίοδο, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, παρά την κακή τους αμυντική λειτουργία να ολοκληρώνουν εξαιρετικά τα τελευταία 2 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και να παίρνουν μία μικρή διαφορά 7 πόντων (45-52), πηγαίνοντας στ’ αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, το σύνολο του Χάρη Μαρκόπουλου δεν μπόρεσε να είναι εξίσου αποτελεσματικό και με τον Βασίλη Σπανούλη να συνεχίζει τις “καυτές” εμφανίσεις, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσλολα για τους νησιώτες, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει στο σκορ (65-81), 10 λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Έκτοτε, οι νησιώτες προσπαθούσαν επί αρκετά λεπτά να ανατρέψουν την κατάσταση, κάτι που κατάφεραν με ένα εντυπωσιακό σερί 21-4, παίρνοντας μάλιστα το προβάδισμα (86-85) 3 λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης και όντας έτοιμοι με συνεχόμενα καλάθια να κάνουν την έκπληξη της χρονιάς κόντρα στο συγκρότημα του Πειραιά.

O Γουέλς, σημειώνοντας 27 (!) πόντους και διαλύοντας την άμυνα του Ολυμπιακού θα ευστοχήσει ξανά σε τρίποντη-βόμβα, αλλά ο νεοαποκτηθείς, Έρικ Γκριν, θα δηλώσει “παρών” σκοράροντας κι αυτός πίσω από τα 6.75, για να μειώσει στους 2 πόντους (94-92). Ο Γουέλς αποδείχθηκε ο μοιραίος παίκτης καθότι στην τελευταία φάση έχασε τη μπάλα ύστερα από κλέψιμο του Λοτζέσκι, για να έρθει ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, και να μοιράσει ακόμα μία ασίστ στον Έρικ Γκριν, ο οποίος με τρίποντο στη λήξη του αγώνα θα κάνει το buzzer beater, σώζοντας την ομάδα του.

Πηγή: www.ebasket.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News