default-image

"Δόξα και τιμή" στους Παραολυμπιονίκες από τη Λότζια

Κρήτη
"Δόξα και τιμή" στους Παραολυμπιονίκες από τη Λότζια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την πρόταση «είμαστε οι καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα», ο πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιώργος Φουντουλάκης απεικόνισε το μέγεθος της επιτυχίας των Ελλήνων αθλητών-τριών στην Παραολυμπιάδα του Ρίο στα πλαίσια εκδήλωσης στο Δημαρχείο Ηρακλείου όπου βρέθηκαν σήμερα το πρωί ορισμένοι από τους μεταλλιούχους Παραολυμπιονίκες του Ρίο καθώς η δημοτική αρχή θέλησε να τους τιμήσει με αφορμή την επίσκεψή τους στην Κρήτη.

Ο κ. Φουντουλάκης μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης επισήμανε: «Είμαστε η πιο δυνατή ομάδα σε διακρίσεις, μετάλλια και ήθος. Παλεύουμε με όλους τους προπονητές και τους αθλητές για να φέρουμε διακρίσεις. Πλέον επόμενος στοίχημα για εμάς είναι η μεγαλύτερη εκπροσώπηση και οι περισσότερες επιτυχίες στο Τόκυο».

Ο Δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, παρέδωσε αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης με την εικόνα του Ελύτη στον κ. Φουντουλάκη, ενώ στις δηλώσεις του επισήμανε: «Αποτελείται παράδειγμα πείσματος και σθένους. Καταφέρνετε τους στόχους σας και μας κάνετε υπερήφανους, ένα συναίσθημα που δε το βιώνουμε πλέον συχνά. Ως δήμος θα δώσουμε περισσότερη βαρύτητα στις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να γίνει πιο προσβάσιμη πόλη το Ηράκλειο για άτομα με αναπηρία».

Από την πλευρά των αθλητών μίλησε ο Γιώργος Καπελλάκης, ο οποίος επισήμανε: «Είμαστε τυχεροί που έχουμε το Παγκρήτιο Στάδιο και γενικά καλές εγκαταστάσεις για να δουλεύουμε. Μπορούν να γίνουν, όμως και περισσότερα πράγματα. Ήδη υπάρχει ένα αίτημα δικό μας να γίνουν αναπηρικές τουαλέτες στο κέντρο της πόλης. Ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία, ωστόσο επιμένουμε στο αίτημά μας. Επίσης θα θέλαμε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να κυκλοφορούν τα άτομα με αναπηρία άνετα στους δρόμους του Ηρακλείου».

Εκπροσωπώντας το Σύλλογο «Ζωοδόχος Πηγή», ο Χρήστος Τζαμούσης είπε: «Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της στήριξης του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία γιατί αποτελεί προσφορά στην κοινωνία. Πρέπει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης των παραολυμπιακών αγωνισμάτων. Υπάρχουν πολλά παιδιά που είναι κλεισμένα στα σπίτια τους και πρέπει κάποια στιγμή να τολμήσουν να βγουν. Ο αθλητισμός βοηθά σε αυτό».

Στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από το Ηράκλειο που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα του Ρίο, αλλά και εκλεκτοί προσκεκλημένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, υποδέχτηκε τους Μανώλη Στεφανουδάκη, Χρυσός Παραολυμπιονίκης στο Ακόντιο Ανδρών F54, Θανάση Κωνσταντινίδη, Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Στίβου στη Σφαιροβολία Ανδρών F32 και Ασημένιος στην Κορίνα Ανδρών F32, Σε Τζον Φερνάντες, Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Στίβου στη Σφαιροβολία Ανδρών F53, Παύλο Μάμαλο, Χρυσός Παραολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών σε πάγκο στα -107kg,  Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, Χρυσός Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης στα 100m Πεταλούδα Ανδρών S9,  Άννα Ντέντα, Χάλκινη Παραολυμπιονίκης του Boccia στα Ζευγάρια της BC3, Χριστίνα Ντέντα, Συνοδός Αθλητής της αθλήτριας Ντέντα, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Παραολυμπιονίκης της Ποδηλασίας, Αργυρώ Μηλάκη, Παραολυμπιονίκης της Ποδηλασίας - πιλότος της αθλήτριας Χαλκιαδάκη, Γιώργο Καπελλάκη, Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης, Κωνσταντίνο Τρουλινό, πιλότος Ποδηλασίας και Γεώργιο Βαρβεράκη, Εθνικός Προπονητής Ποδηλασίας.

 >>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

Το βράδυ οι παραπάνω αθλητές-τριες θα τιμηθούν σε νέα εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο «Απολλώνια».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη-Νίκη Μηλιαράκη

Φωτογραφιες :Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News