default-image

Το ποδοσφαιρικό μεγαλείο με την απλότητα Μέσι

Ποδόσφαιρο
Το ποδοσφαιρικό μεγαλείο με την απλότητα Μέσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα, καλοσύνη και αλήθεια." ~ Λέων Τολστόι

Σκεφθείτε ότι ήδη έχει γίνει κοινότυπο, να αποκαλέσεις τον Λιονέλ Μέσι, «εξωγήινο», «από άλλο πλανήτη», «εξωπραγματικό» και άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά, για να προσεγγίσεις την ποδοσφαιρική του πάστα, με κάποια ευστοχία.

Η τελευταία του παράσταση, είχε όντως όλα τα στοιχεία ενός φανταστικού και απίστευτου ταξιδιού, στο σύμπαν και τα επακόλουθα μιας μοναδικά απίστευτης εμπειρίας. Τελικά ο προπονητής του, έδωσε την άκρως δυναμική εξήγηση, που έκανε όσους πιστεύουν ότι οι μεγάλες αξίες, αναδεικνύονται μέσα από την απλότητα.

Η δήλωση του Λουίς Ενρίκε μετά την καταγραφή ενός ακόμη χατ τρικ και πολλαπλών ρεκόρ από τον Αργεντινό σταρ, αποτέλεσε μια ακόμη σπουδαία στιγμή από τη μάχη του «Λιο» με τον «κλόουν», όπως επέλεξαν  να χαρακτηρίσουν οι ταπεινωμένοι Άγγλοι, τον Πεπ Γουαρδιόλα. 

Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε. Γεμάτος από αντιθέσεις και ποικιλία συμπεριφορών. Γιατί είδαμε μια ακόμη φορά μέσα από την φλεγματική αντίληψη των άλλοτε κυρίαρχων του κόσμου, να αναδεικνύουν με μία λέξη, τους «κλόουν» που το σύστημα τους έχει κάνει μόδα σε Αμερική και Αγγλία να τρομοκρατούν και να σκορπούν τον θάνατο σε ανύποπτους πολίτες. Τραγική αντίθεση, όσο κι αν θέλησαν να ξεσκίζουν τον Πεπ Γκουαρδιόλα, για την τεσσάρα της ταπείνωσης.

Λες και αυτό το τίκι τάκα, έχει μεγάλη συμβατότητα με το «εγγλέζικο» κλώτσημα της μπάλας. Οι ερμηνείες για την απογύμνωση του Πεπ από τον παίκτη που λατρεύει, δεν υπολογίζουν, όπως και ο ίδιος, ότι αυτό το ποδόσφαιρο θέλει παίκτες όπως ο Μέσι και περιβάλλον γενικής αντίληψης, όπως η σχολή της Καταλωνίας. Το είδαμε να απέχει κι όταν ο Γκουαρδιόλα, έπινε βαυαρική μπύρα θέλοντας να χορέψει συρτάκι. 

Σαν ευαγγέλιο ήταν τα λόγια του Λουίς Ενρίκε, τόσο ευλαβικά, μπροστά στο ιερό και το όσιο της ποδοσφαιρικής θεάς: «Είδαμε τον Μέσι να παίζει σαν ένα παιδί στο προαύλιο του σχολείου. Κάθε άλλος παίκτη θα ήταν επιφυλακτικός, επιστρέφοντας μετά από τραυματισμό, αλλά εάν είναι κάτι που μπορείς να περιμένεις από τον Μέσι, είναι ακριβώς αυτό που έκανε.

Δεν έχει σημασία πόσο καιρό ήταν έξω ή πόσα παιχνίδια έχασε, έχει μια συνολική αντίληψη του ποδοσφαίρου. Όποιος αμφιβάλλει για τον Μέσι είναι αφελής. Όσοι από εμάς έχουν την τύχη να τον βλέπουν να προπονείται κάθε μέρα, ξέρουν ότι γνωρίζει ακριβώς τι κάνει. Αυτός βοηθά με κάθε τρόπο και είναι ένα σημείο αναφοράς για εμάς, χωρίς αμφιβολία».

Ας τα κρατήσουμε όπως το επιμελημένο φυλλάδιο των πολύ καλών παραστάσεων τέχνης του παρελθόντος και μάλιστα με τα αυτόγραφα του πρωταγωνιστή και των σκηνοθετών!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News