default-image

Στον "αέρα" το Champions League

Ποδόσφαιρο
Στον "αέρα" το Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα βρίσκεται η ομαλή διεξαγωγή του Champions League, μετά από την απόφαση των ευρωπαϊκών λιγκών να ακυρώσουν το μνημόνιο κατανόησης με την UEFA.

Η Ένωση Επαγγελματικών Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (EPFL) ακύρωσε μονομερώς τη συμφωνία με την UEFA, μετά από την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να αλλάξει τους κανονισμούς του Champions League από το 2018.

Η EPFL είχε αντιδράσει ρητώς στην απόφαση για αναμόρφωση της διοργάνωσης τον Σεπτέμβριο και την Παρασκευή αποφάσισε μα επικυρώσει τη διαφωνία της, "παγώνοντας" το μνημόνιο κατανόησης που είχε υπογράψει με την UEFA.

Τα 25 πρωταθλήματα που απαρτίζουν την Ένωση μπορούν πλέον να διοργανώνουν τους αγώνες των πρωταθλημάτων τους τις ίδιες ημέρες με αγώνες του Champions League. Προς το παρόν, καμία χώρα δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της, ωστόσο θα είναι ελεύθερη να αναπροσαρμόσει το καλεντάρι.

"Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να τερματίσουμε το τρέχον μνημόνιο", σημείωσε ο πρόεδρος της EPFL, Λαρς Κρίστερ Όλσον, αναφερόμενος στις αλλαγές για τον κύκλο 2018-2021, που θα δώσουν τέσσερα "εισιτήρια" σε Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και Γερμανία και θα αλλάξει και τον διαμοιρασμό των χρημάτων.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στη Ζυρίχη, οι 22 από τις 23 λίγκες που εκπροσωπήθηκαν ψήφισαν υπέρ της ακύρωσης, που θα ισχύσει από τις 15 Μαρτίου. Μόνο η ιταλική λίγκα διαφοροποίησε τη στάση της.

"Αυτό θα μας δώσει αρκετό χρόνο για να διαπραγματευτούμε με την UEFA", πρόσθεσε ο Όλσον, ο οποίος είναι και πρόεδρος της σουηδικής λίγκας, αποκαλύπτοντας ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου.

Αρκετοί εκπρόσωποι ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων διαμαρτύρονται για τη γιγάντωση των πέντε μεγάλων λιγκών της Ευρώπης, εις βάρος τους. "Το ζήτημα είναι να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες που αγαπούν οι ποδοσφαιρόφιλοι", τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής του δανέζικου πρωταθλήματος. "Ορισμένοι σύλλογοι βγάζουν τόσα χρήματα που δεν έχουν ανταγωνιστικό υπόβαθρο πλέον στα εγχώρια πρωταθλήματά τους", επισήμανε ο εκτελεστικός διευθυντής της ελβετικής λίγκας.

Όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά από την αποκάλυψη των συζητήσεων για τον σχηματισμό της Ατλαντικής Λίγκας, ενός διασυνοριακού πρωταθλήματος που θα περιλαμβάνει έξι χώρες και θα ανταγωνίζεται τόσο το Champions League όσο και μία ενδεχόμενη ευρωπαϊκή Super League.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News