default-image

Επανήλθε στην 14η θέση της UEFA η Ελλάδα

Αθλητισμός
Επανήλθε στην 14η θέση της UEFA η Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε 0.600 βαθμούς από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αστάνα και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την Σταντάρ. Η Ελλάδα ανέκτησε τη 14η θέση της κατάταξης με 25.700, πάνω από την Κροατία (25.250), που είδε τη μοναδική της εκπρόσωπο, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, να χάνει στο Champions League. Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Ελλάδα πλησίασε και τη 13η Ολλανδία (26.263).

Σύμφωνα με το πλάνο της UEFA, προτίθεται από τη σεζόν 2018/19 να δώσει τέσσερα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Champions League στις ομάδες των χωρών 1-4 της κατάταξης, δύο στις χώρες 5-6 και από ένα στις χώρες 7-10. Αν η Ελλάδα παραμείνει στην 15η θέση, τότε είναι δεδομένο ότι ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ αν ανεβούμε στην 14η, τότε οι υποχρεώσεις του πρωταθλητή θα ξεκινούν από τον 3ο προκριματικό. Αν ο κάτοχος του Champions League και εκείνος του Europa League έχουν προκριθεί στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετάσχει στα playoffs.

Αναφορικά με  τον δεύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος, υπάρχουν δύο σενάρια. Στο πρώτο, η Ελλάδα δεν θα έχει δεύτερο εκπρόσωπο, αφού στο δρόμο των μη πρωταθλητών θα συμμετάσχουν οι 3οι των χωρών 5-6 της κατάταξης και οι 2οι των χωρών 7-12. Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει πως ο 2ος των χωρών 10-15, δηλαδή πιθανότατα και της Ελλάδας θα ξεκινάει τις υποχρεώσεις τους από τον πρώτο προκριματικό του Champions League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News