default-image

Χορεύοντας με τους λύκους... στη Θεμιστοκλέους!

Ποδόσφαιρο
Χορεύοντας με τους λύκους... στη Θεμιστοκλέους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόβλημα της Football League, δεν είναι μεμονωμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ας μην το νομίζουν έτσι στη Super League. Είναι ο πιο πιστός καθρέπτης που απηχεί την δική τους κατάσταση.

Έτσι ας μην βγάζουν την ουρά τους έξω και ας μην θεωρούν ότι όλοι κοιμούνται. Οι καταστάσεις στις αναβολές είναι προϊόν τρικλοποδιάς, που έχει την αφετηρία της, στις «μεγάλες» δυνάμεις του κορυφαίου, ας πούμε, πρωταθλήματος.

Όλα αυτά που γίνονται για να ρίξουν τον Στέλιο Σφακιανάκη, είναι μια συντονισμένη προσπάθεια, που έχει καταγραφεί καιρό πίσω, από τις μαζώξεις σε γύρο καφενεία της Θεμιστοκλέους και προέρχονται από δυνάμεις που ευαγγελίσθηκαν την εξυγίανση. Βλέπουμε όμως ότι είναι ακριβώς οι ίδιοι, με αυτό που καταγγέλλουν.

Το περίεργο είναι ότι υφίσταται ακόμη εκείνη η εκκωφαντική σιωπή που κυριάρχησε από λογής ηγεσίες (μαζί και της πολιτικής), μετά το συμβάν δολοφονικού χαρακτήρα που καταγράφηκε στην κλήρωση του μικρού πρωταθλήματος.

Διαβάζοντας τους διαλόγους από την προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Football League, ο καθένας, είτε διαβάζει είτε όχι, κάτω από τις λέξεις, μπορεί να καταλάβει τι παίζεται και γιατί ο κόσμος των επιχειρήσεων τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Τουλάχιστον εκείνοι που είναι πίσω από μια ακόμη επιπρόσθετη ανωμαλία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ας βγουν και χορηγήσουν το πρωτάθλημα που επιθυμούν να ελέγξουν…. Η αρχή άλλωστε έχει γίνει με το εσωτερικό χορηγικό ντελίριο της Super League!

Ο ΟΦΗ έχει μέγα δίκιο στη θέση που υποστηρίζει σταθερά και που λέει ότι το πρωτάθλημα έπρεπε να έχει ξεκινήσει. Γιατί; Γιατί όσο αναβάλλεται, τόσο και πιάνει πολύ βαθύ πάτο, αξιοπιστίας και έκθεσης στα μάτια των πολλών. Ας έδιναν κι ένα δείγμα ότι «αντί για δύο πέρυσι, φέτος… δεν θα στήνουν πέντε»!

Ούτε που έχουν καταλάβει πως είναι χειρότερο να σου βγει το όνομα απ' ότι το μάτι. Και για το πρώτο, συνεχίζουν να το ποτίζουν σαν δενδράκι!

Η νέα αναβολή των πιστοποιητικών της ΕΕΑ προς τις ΠΑΕ που δεν έχουν περάσει από αυτή τη «βάσανο», ίσως και να δείχνει πως ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα, τείνει να πακεταριστεί με κορδέλα δώρου.

Διαβάσαμε χθες τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της μικρής Λίγκα Άρη Λυχναρά (Κισσαμικός), που θεωρείται ένας από τους σοβαρούς ανθρώπους εκεί μέσα, για τη στάση των «καμικάζι» του συμβουλίου:

«Έκαναν μόνοι τους ψηφοφορίες, όταν είχε περατώσει το Δ.Σ. και ο πρόεδρος είχε αποχωρήσει. Πήγαν στην ΕΕΑ σήμερα με μηδέν ιδιότητα, μόνο σαν ΠΑΕ. Είναι ανοίκειες και αντικαταστατικές ενέργειες αυτές. Είχαν το θράσος πολλοί να λένε στα μέλη του προεδρείου που αντιδρούσαν "κρύβεστε πίσω από τα καταστατικά".

"Χορεύοντας με τους λύκους...", τόσο απλά!

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News