default-image

Νέα χρονιά. νέες προκλήσεις για τις γυναίκες του ΝΟ Ρεθύμνου

Σπορ
Νέα χρονιά. νέες προκλήσεις για τις γυναίκες του ΝΟ Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμη για να πέσει στα βαθιά είναι η ομάδα γυναικών του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου, η οποία μεθαύριο Σάββατο 22/10 μπαίνει στη μάχη του πρωταθλήματος της Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας.

Μετά την καταπληκτική περυσινή χρονιά και την κατάληψη της 3ης θέσης στην Α1, η ρεθυμνιώτικη ομάδα κάνει μια νέα αρχή, ευελπιστώντας σε μια ανάλογη πορεία, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την έδρα (θα δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια στο Ηράκλειο) και τις προπονήσεις (αρκετές αθλήτριες προπονούνται εκτός Κρήτης και συναντούνται όλες μαζί στα παιχνίδια).

Από την περυσινή ομάδα παρελθόν αποτελούν η τερματοφύλακας Ανθή Μυλωνάκη, η κεντρική αμυντικός Χριστιάνα Καραλόγου και η περιφερειακός Ναυσικά Αλεξάκη, οι οποίες αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση. Τρεις σταμάτησαν και τρεις εντάχθηκαν στο ρόστερ της νέας σεζόν. Ο ΝΟΡ έκανε λίγες προσθήκες επενδύοντας στο ταλέντο της Λαρισαίας Χρυσούλας Καζάνα (τερματοφύλακας) και των δίδυμων περιφερειακών Ελίνας και Ηρούς Καρυπίδου, που προέρχονται από τις ακαδημίες του Ηρακλή.

Ο ΝΟΡ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει το Σάββατο εκτός έδρας στις 16:00 τη Βουλιαγμένη, με την οποία θα συναντηθούν και στα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Αναφερόμενος αρχικά στο πρωτάθλημα της Α1 και τους στόχους του ΝΟΡ, ο Κώστας Φιτσανάκης τόνισε στη "Ν.Κ.": «Για εμάς στόχος είναι τα πλέι οφ, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις δυσκολίες που έχουμε. Δεν μπορούμε να θεωρούμαστε φαβορί όταν δεν έχουμε έδρα και δεν προπονείται όλη η ομάδα μαζί. Έχουμε κάποιες παίκτριες με προσωπικότητα και μια ομάδα η οποία ξέρει τι ζητά στο γήπεδο. Θεωρώ ότι θα είμαστε αξιοπρεπείς και ανταγωνιστικοί στους στόχους μας. Είναι εφικτή η κατάληψη μίας εκ των θέσεων 3-5. Δεν είναι θέμα ποιότητας, αλλά δουλειάς».

Όσον αφορά στο πρώτο ευρωπαϊκό... ταξίδι της ομάδας τόνισε: «Είμαστε καθαρά αουτσάιντερ στον όμιλό μας γιατί ούτε την εμπειρία έχουμε, ούτε ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές καλές ομάδες και μόνο οι τρεις πρώτες προκρίνονται στη συνέχεια».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΝΟΡ βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τη Βουλιαγμένη και τις Σαν Αντρέου (Ισπανία), Μπάγιερ Ίρντινγκεν (Γερμανία) και Ουτρέχτη (Ολλανδία). Τα προκριματικά θα διεξαχθούν 1-4 Δεκεμβρίου στην Ουτρέχτη.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΝΟΡ 2016-17

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝ.

Καζανά Χρυσούλα

Κυριακάκη Αικατερίνη

Κυριακάκη Φλώρα

Πατσαχάκη Ελισάβετ

Σαφέτη Άρτεμις

Λιμπιτάκη Στυλιανή

Καραβάνου Ελευθερία

Καρυπίδου Ελίνα

Καρυπίδου Ηρώ

Φαρμάκη Μαρία

Φαρμάκη Έλενα

Μαυρέλλου Βάσω

Γαγάνη Εύα

Θεοδωράκη Ευαγγελία

Παλληκαράκη Μαρία

Μπελέγρη Δέσποινα

Φωτίου Αλεξάνδρα

Γαβαλά Κατερίνα

Σολανάκη Αντωνία

Μυριοκεφαλιτάκη Μαρία

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

Φωτογραφία: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News