default-image

Εξετάζεται να γίνουν αθλήματα στη Φουκουσίμα το 2020

Αθλητισμός
Εξετάζεται να γίνουν αθλήματα στη Φουκουσίμα το 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, πρότεινε κάποια αγωνίσματα των Ολυμπιακών αγώνων του 2020, να διεξαχθούν στην περιοχή που καταστράφηκε από το σεισμό του 2011.

Ο επικεφαλής της ΔΟΕ, ο οποίος βρίσκεται στην Ιαπωνία για να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών υποδομής, πρότεινε κάποια αθλήματα να διεξαχθούν στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η οποία είχε πληγεί από το φονικό τσουνάμι, που συνοδεύτηκε από την πυρηνική καταστροφή.

«Συζητάμε την πρόταση αυτή, που νομίζω ότι είναι καλή. Αυτές οι περιοχές έχουν πληγεί από το σεισμό και αν γίνουν εκεί κάποια αθλήματα, σίγουρα θα συμβάλει στην ενίσχυση τους», δήλωσε σχετικά ο Μπαχ επιβεβαιώνοντας ότι μπέιζπολ, κανόε καγιάκ και σόφτμπολ είναι ανάμεσα στα αθλήματα, που εξετάζεται να διεξαχθούν στην (πληγείσα) περιοχή της Φουκουσίμα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, επεσήμανε ότι ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα είναι «υπό απόλυτο έλεγχο» και δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με τον τέως ομόλογο του, Γιουνσίρο Κοϊζούμι, να δηλώνει τα ακριβώς αντίθετα: «Η δήλωση του κ. Αμπε είναι ψευδής. Η κατάσταση στην Φουκουσίμα δεν είναι υπό έλεγχο και πρέπει να πούμε την αλήθεια τόσο στους πολίτες της χώρας, όσο και στη διεθνή κοινότητα», τόνισε σχετικά ο 74χρονος πολιτικός, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της «χώρας του ανατέλλοντος ηλίου» από το 2001 έως το 2006.

Το πυρηνικό ατύχημα σταθμό Φουκουσίμα 1, το 2011 αποτελεί μία από τις πιο μεγαλύτερες οικολογικές επιβαρύνσεις από πυρηνική καταστροφή.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News