Αθλητισμός

Ολοταχώς στη τροχιά για... τα ρεκόρ Guinness!

Μην ανησυχείτε, όποτε κι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League, θα είναι ένα κολοβό και όχι μόνο, από την εν γένει εκτίμηση ότι «από δύο στημένα παιγνίδια ανά αγωνιστική που ήταν πέρυσι, θα γίνουν πέντε, φέτος».

Άντε να κάνεις σχέδια, να βάζεις χρήματα, να είσαι μεγάλη ομάδα, να λειτουργείς με ποδοσφαιρικά στάνταρ, όπως ο ΟΦΗ και να έχεις μπροστά μια κατάσταση που ξέρεις ότι δεν μπορεί να βγει… με τον σταυρό στο χέρι!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, προς δόξα του χιούμορ, ήταν πρόθυμοι να διεκδικήσουν... ακόμη και "Guinness" στην ελληνική  Football League για ρεκόρ καθυστερημένης σέντρας!

Λες να το αποφάσισαν, μήπως και... πάρουν κανένα δολλάριο από τα Guinness από την πιο καθυστηρημενη πρεμιέρα;

Ρεκόρ που κατέχουν οι ίδιοι από τη σεζόν 2011-12, όταν το πρωτάθλημα (τους), είχε ξεκινήσει... ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, μέσα στην παραζάλη των σκανδάλων, όταν είχαν υποβιβαστεί Εθνικός, Ιωνικός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Α.Ο. Τρίκαλα και Ηλιούπολη, ενώ τα μπαράζ ανόδου είχαν ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου στην Αθήνα!
Τότε που ΟΦΗ είχε τσεκάρει από αυτά το εισιτήριο επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα, μετά την πρώτη πτώση του και έπειτα από διετή παραμονή στη Β' Εθνική. Έτσι δεν έζησε και αυτήν την ταλαιπωρία!

Που να το ακούσουν!

Δεν το ακούν (κι αυτό) το καμπανάκι που ηχεί στην Σούπερ Λίγκα, όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να πείσουν για την κεντρική χορηγία τους. Το βλέπουν ενθαρρυντικό ότι γίνεται παιγνίδι από εταιρείες, δύο μελών του «συνεταιρισμού» τους;  Οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί πάντως εκ των έσω, συν τοις άλλοι ουσιαστικά είναι και εγωιστικοί, ως εκ τούτου μη επωφελείς στην ισορροπία του πρωταθλήματος. Με φόντο ΟΠΑΠ και Μελισσανίδη, 2+2,5 ο Μαρινάκης, 2,5+2,5 ο Σαββίδης. Ο τελευταίος έδειξε ότι αρέσκεται σαν σε παιγνίδι δημοπρασιών, από τα τηλεοπτικά! Διαφορετικά είχαμε εννοήσει το αρχαίο "τα παιδία παίζει".

«Ανακοίνωση, κόντρα-ανακοίνωση, ανάρτηση, επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία, αδικηθήκαμε/ευνοήθηκαν. Ποτέ, ευνοηθήκαμε/αδικήθηκαν. Το γνωστό πενήντα-πενήντα. Πενήντα υπέρ ημών, πενήντα εις βάρος των άλλων. Διαφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν προκύπτει» (από πρόσφατο άρθρο του Αλέξη Σπυρόπουλου).

Ανεξήγητα φαινόμενα

1.Θα βρεθεί επίσημος φορέας, να εξηγήσει τι ήταν αυτό που έκανε η ανεξάρτητη αρχή ΕΕΑ με την υπόθεση Βέροιας και Τρικάλων; Θα μας φύγει η λογική που μάθαμε στα σχολεία, όταν στην ίδια απόφαση, συνυπάρχει η μη νόμιμη μεταβίβαση των μετοχών στην ΠΑΕ Βέροια και η νόμιμη παρουσία της στη Σούπερ Λίγκα και μαζί η κοινή ιδιοκτησία με τον Άρη

2.Καλά θα έκαναν να καταργήσουν επιτροπές και φορείς όσο είναι υφυπουργός ο κ. Κοντονής. Μπορεί να αποφασίζει για όλα μόνος του. Αν κοιτάξεις, δεν είναι κι ο μόνος, υπάρχουν αρκετοί που έμειναν για αυτή την επιμονή τους, στην ιστορία.  Τώρα μετά τα "εγώ αποφασίζω να μην αρχίζει ένα πρωτάθλημα, να μην τελειώνει ένα κύπελλο», ο νέος αθλητικός νόμος που μας βγήκε στον αέρα για διαβούλευση, τον καθιστά αρμόδιο να ορίζει και το ποσοστό που πρέπει να καταβάλλουν οι εταιρείες αθλητικού στοιχηματισμού στους επαγγελματικούς συνδέσμους και ομοσπονδίες.

"Αγνοεί την νομολογία του Ευρωπαικού δικαστηρίου και την ελληνική νομοθεσία" λένε από τις Βρυξέλλες. Βέβαια δεν είναι μόνο εκείνος, είναι και οι σύμβουλοι του που υπερθεματίζουν, συχνά. Το θέμα αυτής της τακτικής είναι επικίνδυνο, διότι πολλές νομοθετικές επιλογές που προσκρούουν, όχι μόνο με τη λογική, αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις θα τις βρίσκουμε μία μία μπροστά μας. Έτσι αντί να βελτιώνουν καταστάσεις, που δεν βελτιώνουν, θα πάνε πίσω πολλά στον ελληνικό αθλητισμό.

Να θεωρήσουμε ότι υπάρχει εσφαλμένη ανάγνωση του βιβλίου του Λένιν, «ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα, πίσω;»

Κι αυτά:

Και για τον Εργοτέλη ήλθε ωραία ο ορισμός του αγώνα με τον Ιάλυσο τη Δευτέρα στο Παγκρήτιο, αφού την Κυριακή ο επίσης δυνατός Εργοτέλης στο μπάσκετ είναι γηπεδούχος με τον Πρωτέα Βούλας, στις 4:30, στο κλειστό του Λίντο! Σίγουρη ανακούφιση για τον Γιώργο Βρέντζο, αφού οι Εργοτελίτες μπορούν να απολαύσουν και τα δύο παιχνίδια!

Ανανεωμένη και ενήμερη είναι στον αέρα του διαδικτύου η νέα ιστοσελίδα της ΕΠΣ Λασιθίου, με εμφανή τη διάθεση της διοίκησης Λουτσέτη να προβάλλει τις δραστηριότητες της Ένωσης και των πρωταθλημάτων της, με πολλά βίντεο από τους αγώνες.

Ευτυχώς ξεμπλοκάρισαν οι θεωρήσεις δελτίων από την "παγωμένη" κατάσταση στην ΕΠΟ και ο Ερμής θα μπορεί να παίζει μπάλα με Ραπτάκη. Η υπηρεσία έμεινε αδρανής λόγω των εξελίξεων, αλλά ενεργοποιήθηκε από τις λογικές απαιτήσεις σωματείων και ποδοσφαιριστών!

Στ. Μ.

Σχόλια