Αθλητισμός

Τι είπε ο Ζομπανάκης για το ενδεχόμενο το "Ηράκλειο" ν΄ αγωνιστεί στην Α1

Ο μεγαλομέτοχος του Ρεθύμνο Cretan Kings, Κωστής Ζομπανάκης αποκάλυψε πως ο σύλλογός του  πριν τρία χρόνια βρέθηκε πολύ κοντά στο να κλείσει τον Κεμ Μπιρτς που πλέον αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Παράλληλα μίλησε και για την πιθανότητα η Κρήτη να έχει δύο ομάδες που θα αγωνίζονται στην Α1.

Αναλυτικά όσα είπε ο ισχυρός άνδρας του Ρεθύμνου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας:

Για το γεμάτο  Μελίνα Μερκούρη στο ματς με τον Άρη: «Η φοιτητική κερκίδα που έβλεπα τόσα χρόνια, λειτούργησε τέλεια. Είδα ένα γεμάτο γήπεδο, με κόσμο απέξω να περιμένει να μπει. Ήταν κάτι το φανταστικό».

Για το αν χωράει δύο ομάδες η Κρήτη, σχετικά με την περίπτωση του Ηρακλείου:  «Κάθε χρόνο έχουμε τρεις με τέσσερις ομάδες που… κλείνουν στο τέλος της σεζόν. Όλες οι ομάδες πρέπει να είναι βιώσιμες. Ανεξαρτήτου λοιπόν του Ηρακλείου, θέλεις μία λίγκα με γερές οικονομικά ομάδες. Μπορούμε να βρούμε λοιπόν αυτές τις 14; Δύσκολο. Γιατί αν κάποιες στο τέλος φαλιρίσουν τότε δεν είναι αυτό καλό για το πρωτάθλημα. Εγώ δυστυχώς πάντα ξεχνάω πως στην Ελλάδα μπορεί να έχεις την επιλογή να μην πληρώσεις τον εργαζόμενο. Να δουλέψει και στο τέλος να μην ανταμειφθεί.

Εγώ δεν είχα και δεν έχω αυτήν την επιλογή. Εκτός αν κάποια στιγμή φαλιρίσω και γω. Από την άλλη, εάν μπορεί να σταθεί μία ομάδα καλή σε μία άλλη πόλη της Κρήτης για μένα δεν είναι καθόλου κακό. Το βλέπω λίγο τεχνοκρατικά, αφού θα έχεις άλλο ένα τίγκα ματς για το γήπεδό σου. Όμως να το πάμε και διαφορετικά. Η Πάτρα. Δηλαδή η Κρήτη δεν είναι Πάτρα. Είναι ένα τεράστιο μέρος. Η Πάτρα όμως δεν είναι Κρήτη. Δεν χωράει δύο ομάδες. Το ιδανικό θα ήταν αυτές οι δύο να συγχωνευτούν αλλά από ότι ξέρω δεν γίνεται. Στη Γερμανία δεν θα μπορούσες ποτέ να έχεις δύο ομάδες στην ίδια πόλη. Θα πήγαινε κάποιος στους «Πατρινούς» και θα τους έλεγε... συγχωνευτείτε».

Για τα επόμενα σχέδιά του σχετικά με την κρητική ομάδα: «Θέλουμε το γήπεδο να κοιτάξουμε. Δηλαδή ο στόχος είναι να ανακαινιστεί το Μελίνα Μερκούρη, όχι μόνο σε χωρητικότητα αλλά και αισθητικά. Να είναι στολίδι και αυτό δεν είναι θέμα χρημάτων μόνο .Αυτό δεν είναι ο μόνος επόμενος στόχος».

Για τους Έλληνες παίκτες: «Οι Έλληνες καλοί παίκτες δεν έρχονταν, αλλά τώρα έρχονται. Κάποτε έπρεπε να πάρουν λιγότερα λεφτά αλλού ή να μην πάρουν χρόνο συμμετοχής για να μας κοιτάνε οι Έλληνες. Τώρα όμως το brand δεν είναι υποδεέστερο να παίζεις για τους Rethymno Cretan Kings. Και παίζουν, δεν κάθονται».

Για το ρόστερ της φετινής ομάδας: «Ο Χάρης  (σ.σ. Γιαννόπουλος) όπως και κάποτε ο Μπρεντ  (σ.σ. Πέτγουεϊ), βλέπουν την ζωή σφαιρικά και λένε αν τα λεφτά είναι κοντά μετράει η ποιότητα ζωής. Είμαστε σε θέση να κοιτάξουμε αυτό που λέμε ποιότητα ζωής. Απλώς ο Μπρεντ  πήγε στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Ο Φιτζπάτρικ  θα κάνει το επόμενο βήμα αν και δεν νομίζω ότι είναι επιπέδου Ευρωλίγκας. Ο Αντρέας (σ.σ. Χριστοδούλου) δεν το συζητάω. Ειδικά αν κάτι γίνει με το μακρινό σουτ του θα πάει ψηλά. Εχω να δω κάποιον με το ένας εναντίον ενός από την εποχή του Αγγελου Κορωνιού. Πρωτο βήμα για... λευκό, εγώ έχω χρόνια να δω. Από την άλλη αν ο Γκάρι Τάλτον  προσθέσει και την δύσκολη πάσα, είναι για μεγάλα πράγματα. Όπως κάποτε είχε ο Κάουνσιλ, για τον οποίο ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αφήσαμε να φύγει. Ο Χάρης δεν έχει ταβάνι αν συνεχίσει έτσι».

Τέλος για το ντέρμπι των «αιωνίων»: «Με αυτήν την εικόνα δεν μπορώ να πω κάτι. Πρέπει να δούμε τις αλλαγές που θα γίνουν και στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού. Δεν μπορείς να βγάλεις εντυπώσεις. Να σας πω και κάτι που δεν ξέρετε. Ο  Σταύρος Μυκονιάτης  μου έδειξε τον Μπιρτς  πριν τρία χρόνια. Ήμασταν λίγο μακριά στα λεφτά. Για λίγο δεν έκλεισε. Θα δούμε τι φιλοσοφία θα φέρει ο νέος προπονητής».

Σχόλια