Αθλητισμός

Έχει κάνει ήδη τις κινήσεις για να γίνει Έλληνας ο Ζέκα

Επιλέγει Ελλάδα ο Ζέκα και επιθυμία του είναι να πάρει σύντομα το ελληνικό διαβατήριο και να αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Πάμε τώρα στην ουσία του πράγματος. Ο 28χρονος μεσοαμυντικός έχει καταθέσει ήδη τα απαραίτητα έγγραφα για να αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέσα στον Νοέμβριο θα παραστεί ο ίδιος στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών.

Στη συνέχεια θα απομένουν τα γραφειοκρατικά, τα οποία δεν καθυστερούν πλέον την έκδοση διαβατηρίου, καθώς σε διάστημα 10-15 ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία. Άρα, λοιπόν, ο Κάρλος Ζέκα, εάν όλα κυλήσουν φυσιολογικά θα γίνει κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι, εάν ο ποδοσφαιριστής είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, θα κληθεί τον Μάρτιο (25/03) στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το δίλλημα για Πορτογαλία ή Ελλάδα έχει ξεπεραστεί εδώ και καιρό με τον ίδιο τον Ζέκα να… ψηφίζει: «Δαγκωτό Ελλάδα». Μπορεί η Πορτογαλία να είναι η πατρίδα του, όμως κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του από την Εθνική ομάδα της χώρας για να τον ενημερώσει εάν βρίσκεται στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος.

Πλέον, θεωρεί πολύ δύσκολο να κληθεί να παίξει στους πρωταθλητές Ευρώπης και έτσι είναι αποφασισμένος να φορέσει την «γαλανόλευκη» φανέλα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο περιβάλλον του. «Στο μυαλό μου υπάρχει η Εθνική Ελλάδος. Νιώθω Έλληνας και η καρδιά μου λέει να παίξω για την Εθνική Ελλάδος. Θέλω να μείνω για πάντα στην Ελλάδα», είναι τα λόγια του Ζέκα στους οικείους του.

Σχόλια