default-image

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 ετοιμάζουν σωματείο

Ποδόσφαιρο
Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 ετοιμάζουν σωματείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρασαν 12 χρόνια από τότε. Πόσες και πόσες φορές δεν έχει ακουστεί η ατάκα «η γενιά του 2004 πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, πρέπει να βγει μπροστά, χρειαζόμαστε ποδοσφαιρανθρώπους για να βγούμε από το τέλμα;».

Ε, λοιπόν, το πήραν απόφαση και το κάνουν πράξη! Πώς ακριβώς, θα φανεί στο εγγύς μέλλον, ίσως και πιο σύντομα απ' ότι περιμένει κάποιος. Διότι στην περίφημη «υπηρεσιακή κυβέρνηση» υπό την εποπτεία της FIFA και του Κωστάκη Κουτσοκούμνη ίσως «χωράει» ένας Ντέμης Νικολαϊδης, ένας Άγγελος Χαριστέας, ένας Γιώργος Καραγκούνης ή ένας Άγγελος Μπασινάς… Διότι η FIFA και η UEFA περισσότερο από κάθε άλλον αυτούς γνωρίζουν και ίσως να επιχειρήσουν έναν «νεωτερισμό» στο «οικουμενικό» υπηρεσιακού τύπου κυβερνητικό σχήμα της ΕΠΟ που θέλουν να στήσουν μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο νυν αντιπρόεδρος της UEFA, άλλωστε, Θόδωρος Θεοδωρίδης, ξέρει ακόμη και τη… μάρκα των τσιγάρων που καπνίζει ο καθένας εκ των πρωταθλητών Ευρώπης έχοντας φάει… ψωμί κι αλάτι μαζί τους ως υπεύθυνους διεθνών σχέσεων της ΕΠΟ στον δρόμο προς την Πορτογαλία και λίγο αργότερα… Αξιοσημείωτο επίσης, ότι ορισμένοι εξ αυτών, όπως επί παραδείγματι ο Ντέμης Νικολαϊδης, έχουν και εξαιρετική σχέση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Τι ανέφερε στην επιστολή της 10 Αυγούστου προς FIFA και UEFA ο Υφυπουργός Αθλητισμού; «Σας καλεί όπως ενεργοποιήσετε την διάταξη του καταστατικού της ΦΙΦΑ, διορίζοντας προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, αποτελούμενη από  προσωπικότητες υψηλού κύρους, η οποία θα οδηγήσει σε πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας και σε αδιάβλητες εκλογές στην ΕΠΟ». Ήρθε η ώρα για τη «προσωρινή διοίκηση» και στο μυαλό του Κοντονή όταν έκανε λόγο για «προσωπικότητες υψηλού κύρους» δεν ήταν (μόνο) παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές από τα 80's και τα 90's. Ήταν - βασικά - οι θριαμβευτές του 2004.

Ιδρύουν σωματείο λοιπόν οι πρωταθλητές Ευρώπης! Είναι στην τελική ευθεία οι διαδικασίες. Έχουν προηγηθεί ζυμώσεις, συζητήσεις, συμφωνίες και αντιθέσεις στις μεταξύ τους κουβέντες. Την ονομασία του δεν τη γνωρίζουμε για να την καταγράψουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η ιδέα δεν είναι… αρχαία, αλλά δεν είναι και ολίγων ημερών. Προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς η συνεύρεση 14 διεθνών της γενιάς του 2004 στο πρόσφατο Ελλάδα - Κύπρος 2-0 στο Φάληρο και… δεν θα την είχαμε πάρει χαμπάρι αν δεν είχε «ποστάρει» την αναμνηστική φωτογραφία ο Βασίλης Τσιάρτας. Δεν είχαν χάσει τη επικοινωνία τους αρκετοί μεταξύ τους. Βρίσκονταν 1-2 φορές το χρόνο για φιλικά παιχνίδια. Αλλά ήρθαν πιο κοντά από το καλοκαίρι και έπειτα. Με μπροστάρη τον Ντέμη ισχυρίζονται κάποιοι και ίσως δεν έχουν άδικο.

Τι ρόλο θα παίξει στα τεκταινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτή η κίνηση, δεν είναι δυνατόν να το προβλέψουμε. Σε πρώτη φάση ενώνονται! Και κατοχυρώνονται θεσμικά, ώστε να είναι δυνατή και η εκπροσώπησή τους. Θα τους διευκολύνει αυτή η κίνηση και για τουρνουά, για φιλικά παιχνίδια, για ματς φιλανθρωπικού σκοπού, για συμμετοχή σε ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις ανά την υφήλιο, για να διατηρηθεί ζωντανή η παρέα, η φλόγα και το ποδοσφαιρικό έπος του 2004. σίγουρα για τη μεταξύ τους σχέση. Δεν συμφωνούν όλοι σε όλα. Υπάρχουν και αντιθέσεις, για τις πρωτοβουλίες και τα πλάνα, όπως υπήρχαν και πριν από 12 χρόνια. Σε πρώτη φάση, αν θα ληφθεί πρωτοβουλία για την «συμμετοχή» τους στην οικουμενική κυβέρνηση Κουτσοκούμνη θα το δούμε λίαν συντόμως - είναι πάντως πιθανό.

Μόνο για δύο δεν θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή ως τώρα. Για τον Μιχάλη Καψή και για τον Ζήση Βρύζα. Μπορεί να μπουν κι αυτοί στο reunion. Κατά τα λοιπά; Είναι «μέσα» οι εξής 21: Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Τάκης Φύσσας, Στέλιος Βενετίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τραϊανός Δέλλας, Νίκος Νταμπίζας, Γιάννης Γκούμας, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Θόδωρος Ζαγοράκης, Άγγελος Μπασινάς, Παντελής Καφές, Βασίλης Τσιάρτας, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Λάκης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Άγγελος Χαριστέας, Ντέμης Νικολαϊδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News