default-image

Δεν είναι στις υποψηφιότητες της χρονιάς η Στεφανίδη

Σπορ
Δεν είναι στις υποψηφιότητες της χρονιάς η Στεφανίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ανακοίνωσε τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς, όπως τα επέλεξε ομάδα ειδικών του στίβου, προερχόμενη και από τις έξι συνομοσπονδίες-μέλη της IAAF.

Τα χρυσά μετάλλια της Κατερίνας Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου δεν συγκίνησαν πάντως την επιτροπή, που άφησαν εκτός υποψηφιοτήτων την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται την 1η Νοεμβρίου. Ακολούθως η IAAF θα ανακοινώσει τα ονόματα των τριών αθλητών και των τριών αθλητριών που θα διεκδικήσουν τη διάκριση των κορυφαίων της χρονιάς, με τους νικητές να ανακοινώνονται στις 2 Δεκεμβρίου, στο ετήσιο γκαλά της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο Μονακό.

Άνδρες: Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα), Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα (Βραζιλία), Άστον Ίτον (ΗΠΑ), Μο Φάρα (Βρετανία), Έλιουντ Κιπτσόγκε (Κένυα), Κονσέλσους Κιπρούτο (Κένυα), Ομάρ ΜακΛίοντ (Τζαμάικα), Ντέιβιντ Ρουντίσα (Κένυα), Κρίστιαν Τέιλορ (ΗΠΑ)

Γουέιντ φαν Νίεκερκ (Νότια Αφρική).

Γυναίκες: Αλμάζ Αγιάνα (Αιθιοπία), Ρουθ Μπεϊτία (Ισπανία), Βίβιαν Τσέρουγιοτ (Κένυα), Κέντρα Χάρισον (ΗΠΑ), Κατερίν Ιμπαργκουέν (Κολομβία), Ρουθ Τζέμπετ (Μπαχρέιν), Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία), Κάστερ Σεμένια (Νότια Αφρική), Ελέιν Τόμπσον (Τζαμάικα), Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News