default-image

Υπομονή, ΟΦΗ και... Football League!

Ποδόσφαιρο
Υπομονή, ΟΦΗ και... Football League!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρυψε στοιχεία από τα βασικά πλάνα του ο Νιόπλιας στο φιλικό με τον ΑΟΧ, υπολογίζοντας ότι η σταθερή και επίσημη θέση της ΠΑΕ ΟΦΗ να ξεκινήσει οπωσδήποτε το πρωτάθλημα αυτό το σαββατοκύριακο θα περάσει. Όπως και έγινε... σε πρώτη φάση, περιμένοντας πλέον τι θα βγάλει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στη Θεμιστοκλέους...

Για αυτό το λόγο δε χρησιμοποίησε το τεστ ως "πρόβα τζενεράλε", αλλά ως άσκηση ετοιμότητας για την ομάδα του, κάνοντας τα σχέδιά του με ειδικό πλάνο μπροστά στα μάτια των αντιπάλων της πρεμιέρας, δηλαδή του Κισσαμικού.  Αυτό φάνηκε και από το ότι δεν ξεκίνησε τον Όστοϊτς, που πέρασε αλλαγή, όπως συνέβη με τους Χαντί και Μιλοσάβλιεφ. Θεωρητικό μεν, αλλά "δένει" και με τα λόγια του Νιόπλια, που αποχαρακτήρισε το φιλικό από «γενική δοκιμή»!

Με τις εξελίξεις έχουν εμπεδώσει στον ΟΦΗ, την αξία της υπομονής, στοχεύοντας να κατακτήσουν και τη σοφή ρήση που λέει: "Η καλύτερη ανταμοιβή της υπομονής, είναι η ίδια η υπομονή"!

Με αυτό το μοτίβο θα κυλήσει το πρωτάθλημα της Football League; Με ομάδες που θέλουν να παίξουν σε γήπεδο και με ομάδες που θα αρέσκονται να φτιάχνουν σενάρια ως παρέες, δημιουργώντας στείρους παρεμβατισμούς; Το τεστ των επιστολών για την πρεμιέρα έκανε πιο εμφανές το φαινόμενο της μικρής Λίγκας.

Είναι ερώτημα με όσα συμβαίνουν στην Football League, αν ο πρόεδρος της Στέλιος Σφακιανάκης, επιτύχει να περάσει σήμερα τη θέση του και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά το Σάββατο. Φαίνεται απλή, αλλά οι «αντιδρώντες ομοτράπεζοι» της μικρής λίγκας, θέλουν… χρήμα στην παλάμη:

«Όπως προβλέπεται από το καταστατικό, οι επείγουσες αποφάσεις λαμβάνονται από τον πρόεδρο, αλλά πρέπει να επικυρωθεί από το συμβούλιο. Αν δεν επικυρωθεί στο αυριανό συμβούλιο από την πλειοψηφία του ΔΣ πρωτάθλημα θα αναβληθεί ξανά». (Δήλωση Σφακιανάκη). Ίδομεν...

Εδώ που τα λέμε έχουν δίκιο, όταν Πολιτεία και ΕΠΟ, αντί να αναδιατάξουν την κατηγορία , ξεκαθαρίζοντας το τοπίο από την αδυναμία συμμετοχής τόσων ΠΑΕ, βάσει των στοιχείων πέρυσι της ΕΕΑ, η μεν πρώτη έκανε το κορόιδο, η δε δεύτερη, μόλις πληροφόρησε ότι τους ανάβει και διάπλατα το πράσινο, για να μην προσκρούσουν στους οικονομικούς περιορισμούς που θέτει η UEFA.

Προφανές ότι έπραξαν έτσι και οι δύο αρχές, λόγω της προεκλογικής περιόδου που άνοιγε στην Ομοσπονδία, άσχετα με την εξέλιξη. Τελικά για όλα που συμβαίνουν και στο ποδόσφαιρο της χώρας φταίει ο Χατζηπετρής!

Αλλά όταν βλέπεις και το σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΑ να κρατάει την Βέροια στην κατηγορία, έχοντας αποφασίσει για μη σύννομη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Βέροια, επειδή η προσφυγή των Τρικάλων δεν θα είχε τύχη να πάρει τη θέση της στη Σούπερ λίγκα, λόγω αλλαγής του νόμου, τι άλλο ψάχνεις. Μοιάζει με τον Αλαντίν, που μετατρέπει με το λυχνάρι του, το μη σύννομο σε νόμιμο. Σκεφτείτε να είχαμε να κάνουμε και με φόνο!

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΚΟΝΤΟΝΗ

"Θα μας σερβίρει το μνημόνιο που μας έφερε;"

Τα ερωτήματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο θέτει με δήλωσή της η υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Άννα Καραμανλή. Απευθύνεται τον κ. Κοντονή για την «επιτροπεία του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη FIFA, με την ευθύνη της κυβέρνησης», χαρακτηρίζοντας «πολιτικό κυνισμό ή κάτι άλλο;» τη διττή στάση του υφυπουργού γύρω από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, καταλήγοντας: «Ας μας πει ο κ. Κοντονής: Έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τη FIFA για τροποποίηση των νόμων του ελληνικού κράτους; Θα σερβίρει ο κ. Κοντονής στη Βουλή τις "οδηγίες" που θα δεχτεί με το "ποδοσφαιρικό μνημόνιο" που ο ίδιος έφερε στη χώρα;».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΥΡΤΙΑΣ

Η εκ των έσω κατάρρευση

Είναι κρίμα που μια ομάδα από τις πλέον σταθερές αξίες των τοπικών μας πρωταθλημάτων, όπως ο Αστέρας Μυρτιάς, αποφάσισε να αποχωρήσει από την Α1 της ΕΠΣΗ. Το κρίμα γίνεται ακόμη πιο βαρύ, από την ίδια τη "φωτογράφιση" της ανακοίνωσης, αλλά και από αντιθέσεις που είχαν δημοσιοποιηθεί από πέρυσι, ότι η κατάρρευση προήλθε εκ των έσω. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες θα πείτε, αλλά είναι σκληρό σε μια κοινωνία να μπαίνει ψηλότερα το "εγώ" από το "εμείς"...

Αμοιβαίες εξηγήσεις με Σαραμαντά

Της είπε «είσαι άσχετη, είσαι για γέλια!». Η Χρυσούλα Κουρομπύλια θίχτηκε και προκάλεσε την αποβολή του Σαραμαντά στο ματς ΠΑΟΚ-Ηρακλής. Ο ποδοσφαιριστής, θέλοντας να δείξει ότι δεν είχε διάθεση σεξισμού ή να θίξει τη Χανιώτισσα βοηθό ως γυναίκα, ζήτησε συγνώμη από την ίδια, τους διαιτητές και τον κόσμο του Ηρακλή. Σε μεταξύ τους συζήτηση, μάλιστα, τα βρήκαν. Ο Σαραμαντάς τής είπε πως εξάντλησε τη σοβαρότητά της και η Κουρομπύλια πως έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε! Η κόκκινη... κόκκινη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News