default-image

Μουντιάλ στην Αμερική το 2026

Ποδόσφαιρο
Μουντιάλ στην Αμερική το 2026

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρα από το ελληνικό ζήτημα, η FIFA στο σημερινό της συνέδριο πήρε σημαντικές αποφάσεις και για άλλα θέματα.

Όπως προέκυψε, αποφασίστηκε πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα διεξαχθεί σε κάποια άλλη Ήπειρο εκτός της Ευρώπης και της Ασίας καθώς σε αυτές θα διοργανωθούν οι δύο τελευταίες διοργανώσεις (με την αμερικανική Ήπειρο να είναι το φαβορί για την ανάληψη), ενώ θα είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που θα δούμε 40 ή ακόμη και 48 ομάδες να συμμετέχουν.

Η πρώτη απόφαση, σχετικά με την Ήπειρο στην οποία θα διεξαχθεί πάρθηκε για να… ταξιδεύει το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο και να δίνει την επιλογή σε όλους τους ανθρώπους να παρακολουθούν από κοντά τέτοιες σπουδαίες διοργανώσεις. Και από τη στιγμή που το 2018 το Μουντιάλ θα γίνει στη Ρωσία (Ευρώπη) και το 2022 στο Κατάρ (Ασία), τότε μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της διοργάνωσης του 2026 είναι η αμερικανική Ήπειρος. Πρώτο φαβορί δε -ως χώρα- για την διοργάνωση είναι οι Η.Π.Α. που έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον.

Όσον αφορά τη δεύτερη απόφαση, φαίνεται πως θα είναι η πρώτη φορά που 40 ή 48 ομάδες θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο, η οριστική απόφαση θα παρθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News