Αθλητισμός

Νόμοι από λάστιχο, "αιρετικές απόψεις" και "Νονός 4"

Καλά όλα αυτά, αλλά τι γίνεται με τη νομιμότητα της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου; Εκεί ίσχυε ο νόμος του κράτους, πάνω από τους κανονισμούς της ΕΠΟ και οι νόμοι του κράτους δεν έχουν καμία ισχύ έναντι της FIFA;

Μπορεί να μας το εξηγήσει ο κ. Κοντονής, πως γίνεται αυτό. Ή μήπως έχει δικαίωμα ο ίδιος να πιο πάνω από τους νόμους του ελληνικού κράτους, παίρνοντας τη θέση του τροχονόμου; Το ότι έσπευσε να καλέσει τους διεθνείς φορείς για ορισμό διοικούσας επιτροπής, δεν σημαίνει ότι του παρέχεται το δικαίωμα να είναι πάνω από τους νόμους.

Τα λέμε για να δει κανείς πως κινούνται τα πράγματα και πόση σκοπιμότητα υπάρχει πίσως από τις ενέργειες που έχουν μοναδικό στόχο να πετύχουν το επιδιωκόμενο, μετατρέποντας την αλήθεια σε θέατρο.

Ας είναι. Το ενδιαφέρον είναι μέγα, για τα ακριβή στοιχεία της μνημονιακής διοίκησης που έρχεται σε δύο με τρεις εβδομάδες, που λέει ο Κωστάκης Κουτοσκούμνης. Θα είναι μορφής Τσιριμώκου, Παπαδήμου, ή υφής Τσακαλώτου με σακίδια;

Έχει σημασία ποιοι θα επιλεγούν, ποια θα είναι η διάρκεια και ποιες θα είναι οι εντολές και πολύ χάζι προετοιμαζόμενο από τώρα για τους αρχιδιαιτητές που θα αντικρίσουν οι έχοντες μανία με τα σφυρίγματα κάθε αγωνιστική. Θα επανεκδοθεί ας πούμε το «Παράγκα και όραμα»;

Όλα καλά να είσαι Έλληνας, σήμερα. Παντού μνημόνια και μνημόσυνα!

Οι "αιρετικές απόψεις Τζώρτζογλου" και ο Γραμμένος!

Δεν μπορείς να προσπεράσεις στο έτσι, τη δήλωση Τζώρτζογλου που τονίζει την επιλογή Γραμμένου, με FIFA ή χωρίς FIFA, για την προεδρία της ΕΠΟ. Αποτελεί το επικρατέστερο ως συνισταμένη της πρωτοβουλίας για  «συναίνεση» και προδιαθέτει για διαύλους επικοινωνίας, μεταξύ βασικών πλευρών υψηλότερου επιπέδου. Ίδομεν…

Δήλωση Γραμμένου για τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ, προς καταγραφή: «Ο Νίκος Τζώρτζογλου είναι φίλος μου και ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνομιλώ σχεδόν καθημερινά μαζί του. Έχει ο καθένας μας τις δικές του απόψεις και σε αρκετά θέματα είναι ταυτόσημες. Δεν είναι η σχέση μας τέτοια, ώστε αν δεν με ψηφίσει να είμαστε στα κάγκελα. Δεν είχε πει ότι θα στηρίξει τον Ελευθεριάδη, αλλά ότι είναι αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης. Οι απόψεις του Νίκου είναι λίγο αιρετικές, αλλά είναι δόκιμες. Κάποιες από αυτές τις αποδέχομαι».

Το μόνο που κάνει εντύπωση, είναι το πως η ΕΠΣΗ υπέγραψε ένα κείμενο, που υποστηρίζει το παρόν εκλογικό σύστημα, ενώ η πάγια θέση της είναι με ισχυρό διευρυμένο σώμα εκλεκτόρων. Θα πεις για πετύχεις συναίνεση και δη κατόπιν εορτής, δεν μπορείς να τα θες όλα δικά σου!

Καλή ιδέα για το "Νονός Νο 4"!

Ένα σχόλιο που έκανε ο δικηγόρος και φίλος του ΟΦΗ Ντίνος Μανταδάκης από την Αθήνα έχει ιδιαίτερη ευστοχία, αφού παραλληλίζει το "Νονό" με άγριες καταστάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γράφει:

«Έβλεπα μετά από καιρό τα αριστουργηματικά "Νονός 1, 2 και 3" του Φράνσις Κόπολα. Με τις φαμίλιες, τους μπράβους, τους πολιτικούς, τους αλληλοσκοτωμούς, τις συμμαχίες των συμφερόντων, τους φίλους που γίνανε εχθροί και τους εχθρούς που γίνανε φίλοι. Νομίζω η συνέχεια της σειράς με φόντο το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γινόταν εξίσου μεγάλη επιτυχία».

Ο Ντίνος Μανταδάκης έχει μπει στα άδυτα ως δικηγόρος του ΟΦΗ. Και τι δεν έχουν δει τα μάτια του!

Διέξοδος το "Ράλι Κρήτης"!

Το "Ράλι Κρήτης" είναι μία από τις πλέον καταξιωμένες αγωνιστικές διοργανώσεις που έχουν απήχηση στην κοινωνία. Από το ξεκίνημά του, η αναγγελία του γεγονότος κινούσε το ευρύτερο ενδιαφέρον, με επίκεντρο τις ειδικές διαδρομές του. Η εξέλιξη του "Ράλι Κρήτης" τα τελευταία χρόνια, προσμετρά-δεν προσμετρά στα πανελλήνια πρωταθλήματα, έχει ανέβει σε υψηλά επίπεδα από κάθε πλευρά, με αποκορύφωμα τo super stage της παραλιακής, που απογείωσε πέρσι, πρώτη φορά, την απόλαυση πληρωμάτων και κοινού. Το Ηράκλειο, ως πόλη με πολιτιστικό πλούτο αλλά και με θέα στη θάλασσα, ανέδειξε αμέσως την έμπνευση των διοργανωτών. Άκρως αρμονική για τον αγώνα και το περιβάλλον και δελεαστική για τη ζωντανή εμπειρία και την ψυχαγωγία του ευρύτερου κοινού. Εύλογα εκτιμάται αύριο... το αδιαχώρητο!

"Σφηνάκια"

Το παρατράγουδο στην ΕΠΟ έχει δύο όψεις. Η μία που δε δικαιολογεί την παρουσία των ανθρώπων της ΟΔΠΕ και η άλλη με τα περιστατικά που εκφράστηκαν με φέρετρα και γραφεία τελετών, μέσω και της επίσημης ανακοίνωσης. Πολύ ανυπόμονοι επαναστάτες οι Σπανέας και Καρκοβύρης, θύμισαν τη νωπή πολιτική επιδρομή στο Νομισματοκοπείο!

Και με τη βούλα της ΕΕΑ "πολυμετοχικός μικρής κλίμακας" ο ΟΦΗ, με τη γνωστοποίηση των 15 μετόχων που υπάρχουν στην κρητική ΠΑΕ. Με το καλό η αντιστροφή της προηγούμενης πολυμετοχικής εμπειρίας και με ό,τι καλύτερο στο μέλλον μια μεγα-μετοχική εποχή!

Συγκίνησε πολύ κόσμο ο Κιάσσος με το βίντεο που ανάρτησε στο Facebook, μέσω του οποίου μετέφερε τον ανθρωπιστικό του μήνυμα από το Καλό Χωριό ως την Ιεράπετρα τη Δευτέρα. Οι θεάσεις πέρασαν τις 1.500 από τις πρώτες ώρες, ενώ τα σχόλια ήταν πολύ επαινετικά και στο κλίμα του μηνύματος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λασιθίου Σύλλας Λουτσέτης έσπευσε να δηλώσει :«Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, μπράβο»! (Όχι οι άλλες ομορφιές, ε, πρόεδρε;). Και συμπλήρωσε: «Είναι το μόνο που μας απομένει να κάνουμε χωρίς συγκρούσεις και αντιπαλότητες»!

Με τόσα που άκουσε και από αυτούς που τα άκουσε ο Στέλιος Μανωλάς, με αφορμή του 7-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ σε επίπεδο νέων, αλλά και για όσα άκουγε με αφορμή την ηχογραφημένη συνομιλία, για τον παικταρά τον ανιψιό του, καλά έκανε και παρατήθηκε. Δεν υπάρχει σπουδαιότερο από την ηρεμία.

Από 22 Σεπτεμβρίου είχαμε γράψει σε άρθρο μας, με τίτλο "Τολμούν τη συναίνεση μπροστά στο χάος;", ότι ο Κοντονής προωθούσε την προεδρική λύση "Παναγιώτης Περάκης" στην ΕΠΟ. Ευχή είναι να αποτραπεί, αν συνδέεται με τους κομματικούς και πολιτικούς σωλήνες του κράτους. Μόνο από την άποψη ότι ο διακεκριμένος νομικός είναι πρωτοσύμβουλος του υφυπουργού.

Στ. Μ.

Σχόλια