Αθλητισμός

Το καμπανάκι είχε χτυπήσει από νωρίς

Η διαιτησία του αγώνα με τον Ιωνικό βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο για τον Εργοτέλη, αν και θεωρώ ότι θα πρέπει στους «κιτρινόμαυρους» να ασχολούνται πρώτα με το πώς θα διορθώσουν την αγωνιστική τους εικόνα και έπειτα με εξωαγωνιστικά ζητήματα.

Γράφει ο Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Δυστυχώς, το καμπανάκι για τον Εργοτέλη είχε χτυπήσει εδώ και καιρό. Η αρνητική εικόνα σε ορισμένα φιλικά παιχνίδια φάνηκε να αλλάζει με τα τρίποντα με Προοδευτική και Ρόδο στα πρώτα ματς πρωταθλήματος. Μάλιστα, στο α' ημίχρονο του αγώνα με τη Ρόδο, ο Εργοτέλης είχε εξαιρετική απόδοση. Ήταν όμως και το ημίχρονο που όλα τα γρανάζια της μηχανής του δούλεψαν στην εντέλεια.

Όταν άρχισαν τα προβλήματα, άρχισε και το σύστημα να χωλαίνει. Οι τραυματισμοί των Λεάλ και Καλέ αποδείχτηκαν επώδυνοι όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τον Εργοτέλη, ενώ (ευτυχώς) η απουσία του Κατσικοκέρη για λίγο διάστημα δε στοίχισε, καθώς τον αντικατέστησε επάξια ο Καϊμακαμούδης. Δεν υπήρχαν όμως ανάλογες λύσεις για τους Λατινοαμερικάνους.

Στο επόμενο ματς στο Ατσαλένιο, ο Εργοτέλης κινδύνεψε με ήττα από τον ανώτερο αγωνιστικά ΠΟΑ, όμως έφυγε με το τρίποντο από το Ατσαλένιο. Κόντρα στην Τριγλία Ραφήνας νίκησε αγκομαχώντας, με τα γκολ να μπαίνουν στο τέλος. Και με τον Ιωνικό η ήττα ήρθε ουσιαστικά με κάτω τα χέρια, όσο και αν το πέναλτι στο πρώτο γκολ είναι αμφισβητούμενο. Μην ξεχνάμε όμως ότι ο φετινός Εργοτέλης "χτίστηκε" με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπει ξεκάθαρα στο πρωτάθλημα με τον αέρα του καλύτερου, ξεπερνώντας αντιπάλους και εξωγενή εμπόδια. "Χτίστηκε" με την προοπτική να μπορεί να καλύπτει στη διάρκεια του πρωταθλήματος την απουσία οποιουδήποτε παίκτη.

Ουσιαστικά αυτό δεν έχει φανεί μέσα στο γήπεδο. Κι έτσι έφτασε στην 5η αγωνιστική και είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται αυτός με το μειονέκτημα να κυνηγά τον πρωτοπόρο. Παράλληλα με την ήττα του από τον Ιωνικό έβαλε τη φιλόδοξη για πρωτάθλημα ομάδα της Νίκαιας δυνατά ξανά στο κόλπο των πρώτων θέσεων.

Το πρωτάθλημα βρίσκεται στην αρχή ακόμα και ευτυχώς η διακοπή δίνει τη δυνατότητα στον Εργοτέλη να αποβάλει την ψυχολογική πίεση των ημερών και με την επανέναρξη να κάνει μια δυνατή επανεκκίνηση, με όλους τους παίκτες ξανά στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Σχόλια