Αθλητισμός

Σε 2-3 εβδομάδες ορίζει νέα διοίκηση η FIFA

Την απόφαση να ορίσει προσωρινή διοικούσα επιτροπή, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην ΕΠΟ, έλαβε, όπως αναμενόταν, η FIFA.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας, που συνεδρίασε σήμερα (14/10) στη Ζυρίχη, αποφάσισε τον ορισμό διοίκησης εξομάλυνσης, ακυρώνοντας, ουσιαστικά, την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Η εν λόγω επιτροπή, πιθανότατα, θα είναι ολιγομελής (επταμελής), αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι και πολυμελής, με 15 ή και παραπάνω μέλη.

Τα ονόματα που θα την απαρτίζουν αναμένεται να γίνουν γνωστά σε 2 με 3 εβδομάδες, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, με τη συμβολή του ίδιου του κ. Θόδωρου Θεοδωρίδη.

Το μήνυμα Κουτσοκούμνη

Ο Κύπριος παράγοντας επιβεβαίωσε μέσω μηνύματός του στο Facebook ότι η FIFA αποφάσισε τον ορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ, προσθέτοντας μάλιστα ότι θα απαιτηθούν 2-3 εβδομάδες για την ολοκλήρωση των διεργασιών για την επιλογή των ατόμων.

Αναλυτικά το μήνυμα του Κωστάκη Κουτσοκούμνη:

«Αlea jacta est. Ο κύβος ερρίφθη. Προσωρινή διοικούσα με όρους εντολής. Μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της δεν μπορεί να γίνουν εκλογές.

Η απόφαση συμπληρώνει και το κενό διάστημα μέχρι την εγκατάσταση της διοικούσας και προβλέπει ότι η διοίκηση προ της απόφασης του διαιτητικού συνεχίζει ως ήταν. Θα χρειαστούμε περίπου δύο με τρεις βδομάδες για να ολοκληρώσουμε τις όποιες διεργασίες για την επιλογή των ατόμων. Υπομονή».

Αυτό που μένει να δούμε είναι ο χρονικός ορίζοντας της προσωρινής διοίκησης, αλλά και οι αρμοδιότητες της. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ομαλή λειτουργία της ΕΠΟ και αν όλες οι πλευρές συμφωνήσουν στις εισηγήσεις της FIFA, δεν αποκλείεται να πάμε σε εκλογές σε δύο μήνες. Υπάρχει, ωστόσο και το ενδεχόμενο η διοίκηση εξομάλυνσης να

παραμείνει στην ελληνική ομοσπονδία ως το καλοκαίρι… και βλέπουμε!

Σχόλια