Αθλητισμός

Ποδοσφαιρικό… μνημόνιο ετοιμάζει η FIFA στην Ελλάδα

Σχέδιο που θα θυμίζει έντονα ποδοσφαιρική εκδοχή μνημονίου προσανατολίζεται να επιβάλλει στην Ελλάδα η FIFA.

Την προσεχή Δευτέρα θα βρεθεί στη χώρα μας ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, προσκομίζοντας το πλάνο που σκοπεύει να εφαρμόσει η παγκόσμια ομοσπονδία, ώστε να επιβάλλει τις αρχές της ομαλότητας και της νομιμότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε πλήρη συνεννόηση με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο Κύπριος διαμεσολαβητής θα ξεκινήσει σειρά συζητήσεων με πρόσωπα που μπορούν να τοποθετηθούν στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ. Κι αφού ολοκληρώσει τις επαφές του, θα ταξιδέψει στη Νιόν και λογικά τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει το σχήμα που θα αναλάβει τις τύχες της ελληνικής ομοσπονδίας.

Όσο για το εύρος που θα έχει αυτό, προς το παρόν γίνονται διάφορες συζητήσεις. Το σενάριο, ωστόσο, που μοιάζει να προκρίνεται είναι μια πολυμελής επιτροπή, που θα απαρτίζεται από 15 έως 21 μέλη. Είναι δεδομένο, δε, ότι θα επιδιωχθεί να είναι πολυσυλλεκτικό και να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση όλων των τάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η FIFA θα έρθει με έτοιμο σχέδιο, το οποίο θα συμβαδίζει απόλυτα με τους κανονισμούς της και, εκτός των άλλων, θεωρείται βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει και την επιλογή ξένου αρχιδιαιτητή.

Από την αντιμετώπιση λοιπόν που θα τύχει, θα εξαρτηθεί ποιες θα είναι οι εξελίξεις και πόσο γρήγορα θα τρέξουν. Αν γίνει αποδεκτό ως έχει, οι εκλογές στην ΕΠΟ δεν θα αργήσουν και μπορεί να γίνουν ακόμα και σε δυο μήνες. Αν, από την άλλη, μπει σε διαβούλευση ώστε να προσαρμοστεί περισσότερο στα μέτρα του ελληνικού ποδοσφαίρου (πάντα με κυρίαρχη βάση ωστόσο το καταστατικό της FIFA) ο χρονικός ορίζοντας μπορεί να επεκταθεί σε διάστημα ακόμα και έξι μηνών.

Πηγή:  sport-fm.gr

Σχόλια