Αθλητισμός

Ο Φαμπίνιο, ο Ερμής Ζωνιανών και... το τυρί του "Κόρακα"!

Η χαρά στα Ζωνιανά δεν περιγράφεται για τη μοναξιά του Ερμή στην κορυφή. Το 5 στα 5 ίσον 15 δεν είναι λίγο πράγμα. Θέλει ομάδα για να το πετύχεις.

Είδαμε στο τέλος του ματς τον Φαμπίνιο, που έχει και την εμπειρία με τον ΟΦΗ πέρυσι στο πρωτάθλημα, να κάνει σαν μικρό παιδί. Κάποιος τον πλησίασε και του είπε:

«Πού οφείλεται Φάμπι αυτή η επιτυχία σας;»

Ο Βραζιλιάνος έριξε μια ματιά γύρω, προσπέρασε προπονητή, διοικήσεις και συμπαίκτες, εντοπίζοντας τον παραδοσιακό τυροκόμο Μανόλη Κάββαλο να ξεφορτώνει κεφάλια. Τον έδειξε και έλυσε ευθύς την απορία τού ερωτώντος.

«Αυτός! Η επιτυχία του Ερμή οφείλεται στο τυρί του "Κόρακα"».

Ενδεικτικό, παρ' όλο το χιούμορ του σκηνικού, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε αυτή την ομάδα. Για την ιστορία πάντως, ο Φαμπίνιο, αγόρασε στη συνέχεια ένα τυρί για το σπίτι!

Είκοσι μήνες φαντάροι μαζί!

 Ένα ακόμη περαστικό από το στρατόπεδο του πρωτοπόρου Ερμή είναι η σχέση φιλίας του παράγοντα Γιάννη Παρασύρη με τον προπονητή της Ρόδου Σάββα Ορφανίδη! Οι δυο τους υπηρέτησαν μαζί τη στρατιωτική τους θητεία και είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τη χαρά της συνάντησης. 

«Ήμασταν είκοσι μήνες μαζί αχώριστοι στην Παστίδα της Ρόδου, υπηρετώντας στην 95 ΜΕΘ Αντιπυραυλικής Προστασίας!», εξηγούσε ο Ζωνιανός παράγοντας, αναφέροντας μάλιστα και δυνατές ιστορίες για τον παλιό του φίλο από το στρατό!

ΠΑΛΙ ταξίδευε από τον Πειραιά με την αποστολή της Προοδευτικής ο Μανόλης Κάββαλος και φυσικά εκείνη έχασε, μένοντας με το "κουλούρι", που λέει ο πρόεδρος του Ερμή. Το θέμα είναι πως το παραδέχτηκαν ότι ξεσήκωσαν τον κόσμο για να έχουν κάπου να πατήσουν μετά την ήττα στα Ζωνιανά. Τελικά τα συνήθισαν (...τα κουλούρια) και στο Ατσαλένιο!

Κι ένα σχόλιο για τον αέρα της κορυφής!

Μεγάλη προσοχή θέλει και ο Ερμής Ζωνιανών μην τον κυριεύσει η έπαρση. Το ότι έχει κάνει το 5 στα 5 είναι μεν είναι  σπουδαίο ως ξεκίνημα, αλλά μέχρι εκεί. Άλλωστε τα δύο από αυτά τα κέρδισε στις καθυστερήσεις από τον απρόβλεπτο Βενιζέλο και θα μπορούσε να μην τα είχε κερδίσει.

Οι σοβαροί ποτέ δεν παίζουν τρελαμένοι, από κάτι τέτοια. Ξέρουν ότι η ομάδα τους, για να επιτύχει χρειάζεται να συνεχίσει στα χνάρια των σχεδιασμών της και να αντιμετωπίσει με ηρεμία τη ροή της στο πρωτάθλημα. Εκεί είναι και η μαγκιά: Να προσθέσεις όταν διακρίνεις ότι είναι έτοιμη. «Ο δρόμος θα τους δείξει»!

Ζήτησα κάποτε μια συνέντευξη του Ευγένιου Γκέραρντ στον ΟΦΗ, μετά από ένα καλό ξεκίνημα. Την αρνήθηκε. Είναι μόλις η πέμπτη αγωνιστική μου είπε. Τι να πω; Αν δεν περάσουν επτά με οκτώ αγωνιστικές δεν έχω γεμάτο δείγμα. Κι αυτό έκανε κάθε σεζόν περίμενε να περάσουν οκτώ αγωνιστικές για να έχει καθαρότερη εικόνα.

Ουσιαστικά, ήταν το σημείο που πάνω στην πρώτη στροφή, ο δρόμος μπορούσε να δείξει τη θέα για την ομάδα του, αλλά και την κατάσταση των άλλων ομάδων.

Σχόλια