default-image

Ο Ραούλ κορυφαίος όλων στην Primera Division

Ποδόσφαιρο
Ο Ραούλ κορυφαίος όλων στην Primera Division

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αριθμοί έχρισαν τον Ραούλ ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Primera Division, σύμφωνα με ινστιτούτο που ασχολείται με τους αριθμούς του ποδοσφαίρου. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, πολύ χαμηλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μία μελέτη από το Κέντρο Ερευνών για την Ιστορία και τα Στατιστικά του Ισπανικού Ποδοσφαίρου (CIHEFE) χρίζει τον Ραούλ ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από την Primera Division.

Η μελέτη εξετάζει τις 85 σεζόν από την έναρξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα και χρησιμοποιεί τα στατιστικά των ποδοσφαιριστών για να τους τοποθετήσει σε σειρά.

Ο Χοσέ Αντόνιο Ορτέγα έλαβε υπόψη τα πεπραγμένα 9.117 ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας από τη σεζόν 1928-1929 μέχρι και το 2015-2016.

Η έρευνα βασίζεται σε λογικές ανάλογες με αυτές που χρησιμοποιούνται για αξιολογήσεις αθλητών σε άλλα σπορ βάσει στατιστικών, όπως το μπάσκετ, η ποδηλασία και το τένις.

Με βάση τις τιμές που καθορίστηκαν από την έρευνα, σε κάθε παίκτη απονέμονται 24 πόντοι ανάλογα τα λεπτά συμμετοχής του στη σεζόν. Κάθε γκολ που σημειώνουν μετατρέπεται σε έναν πόντο, ωστόσο εάν σημειώθηκε με πέναλτι, παίρνουν 0,6 πόντους. Επιπλέον, υπάρχει και αρνητική βαθμολογία, με συνέπεια να αφαιρούνται 0,4 πόντοι για κάθε αυτογκόλ και 1,5 πόντους για κάθε αποβολή.

Στην κορυφή ο Ραούλ, 23ος ο Ρονάλντο

Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων μετρήσεων φέρνουν τον Ραούλ στην κορυφή. Ο σπουδαίος πρώην φορ της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1994 μέχρι το 2010 και για χρόνια πρώτος σκόρερ στην ιστορία της συγκέντρωσε 528 πόντους από την έρευνα.

Στη δεύτερη θέση με 524 πόντους βρίσκεται ο τέως πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, Θέσαρ Ροντρίγκεθ, ο οποίος αγωνίστηκε στους Καταλανούς από το 1942 μέχρι το 1955 και έχει και θητείες σε Σαμπαντέλ, Γρανάδα, Κουλτουράλ Λεονέσα και Έλτσε στην πρώτη κατηγορία.

Ο αρχισκόρερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Primera Division μέχρι πρότινος, Τέλμο Θάρα, ακολουθεί στην κατάταξη. Ο Βάσκος επιθετικός αγωνίστηκε από το 1940 μέχρι το 1957 στην Αθλέτικ και συγκέντρωσε 493 πόντους, τρεις παραπάνω από τον άνθρωπο που τον προσπέρασε στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, Λιονέλ Μέσι.

Ο νέος αρχισκόρερ της Μπαρτσελόνα και της Primera Division, ο οποίος αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή από το 2004, συγκέντρωσε 490 πόντους με τη συγκεκριμένη μέτρηση.

Το top 5 συμπληρώνει ένας παίκτης με θητεία σε Σπόρτινγκ Χιχόν και Μπαρτσελόνα από το 1968 μέχρι το 1987, ο Κίνι, ο οποίος συγκέντρωσε 488 τέρματα. Μάλιστα, αυτός θα ήταν και ο επικεφαλής της κατάταξης εάν συμπεριλαμβάνονταν στη μέτρηση και τα πεπραγμένα στη Segunda Division.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται από τον Χουάν Άρθα, τον Ισπανό επιθετικό με μεγάλη καριέρα τη δεκαετία του '40 και του '50 κυρίως στη Σεβίλλη, ο Αλφρέντο ντι Στέφανο που έγραψε ιστορία με τη Ρεάλ στη δεκαετία του '50 και του '60 (αγωνίστηκε και στην Εσπανιόλ), ο εμβληματικός αρχηγός εκείνης της Ρεάλ, Πάκο Χέντο, ο Σαντιγιάνα με  τα 186 γκολ για τους "μερένγκες" και ο Γκιγέρμο Γκοροστίθα με 178 γκολ σε 256 αγώνες στην Primera Division μέχρι το 1946 με Αθλέτικ Μπιλμπάο και Βαλένθια.

Έκπληξη αποτελεί η απουσία του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, από τις κορυφαίες θέσεις. Ο Πορτογάλος επιθετικός είναι ο δεύτερος εν ενεργεία παίκτης στη λίστα, αν και απέχει παρασάγγας από τον Μέσι και βρίσκεται μόλις στην 23η θέση. Ακολουθεί ο Νταβίδ Βίγια στην 32η, ο Τσάβι στην 49, ο Ίκερ Κασίγιας στην 62η και ο Αρίτς Αντούριθ στην 109η.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο τρόπος μέτρησης της έρευνας ευνοεί τόσο τους επιθετικούς που σκοράρουν, όσο και τους παίκτες που αγωνίστηκαν για πολλά χρόνια στην κατηγορία, κάτι που συνέβαινε κυρίως στο παρελθόν, με συνέπεια να υπάρχουν ελάχιστοι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές σε υψηλές θέσεις της λίστας.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News