default-image

Η αναζήτηση του καλύτερου προκύπτει από ένα χαμόγελο

Αθλητισμός
Η αναζήτηση του καλύτερου προκύπτει από ένα χαμόγελο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρητικός λοιπόν, ο Βαγγέλης Γραμμένος, παρέα με τον παλιό φίλο Βασίλη Χατζηαποστόλου. Ο Ηγέτης της «Συμμαχίας» και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, αναγνωρίζεται ως μια συγκροτημένη προσωπικότητα. Δεν ξέρουμε όμως αν πετύχει να πάρει την «ισοπαλία» που θέλει από την Κρήτη.

Το έλεγε ο ίδιος σε συνομιλίες του με προέδρους. Στην Κρήτη η άλλη παράταξη μας νικάει με 3-1, εμείς ερχόμαστε για να επιτύχουμε την ισοπαλία 2-2 και θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.

Ξεκινώντας από το Λασίθι και τον κ. Λουτσέτη, θα πορευθεί Δυτικά προς το Ρέθυμνο και καλό θα είναι στο κύρος της υποψηφιότητας του να φτάσει και στα Χανιά που θεωρείται «θωρακισμένο άντρο» της παράταξης Γκιρτζίκη.

Το βράδυ της Παρασκευής (7/10), πάντως ο Βαγγέλης Γραμμένος ήταν με πολύ καλή παρέα στο Ηράκλειο μαζί με τον Νίκο Τζώρτζογλου. Οι κεραίες τον έπιασαν να απολαμβάνει τη θέα του κόλπου του Ηρακλείου μαζί με τον Βασίλη Χατζηαποστόλου και τον Μάκη Γκαγκάτση!!!

Στην ερώτηση ποια ΕΠΣ θεωρεί εξ αρχής με το μέρος του, ο κ. Γραμμένος, υπολογίζει μέλος της συμμαχίας το Ηράκλειο και τον Νίκο Τζώρτζογλου και θα προσπαθήσει (δύσκολο πολύ) να «γυρίσει», μια από το Λασίθι ή το Ρέθυμνο.

Η ΕΠΣΗ δεν έχει ψηφίσει ποτέ παράταξη του νυν καθεστώτος. Τον Σαρρή τον καταψήφισε, τον Γκιρτζίκη επίσης, καταψήφισε επίσης και όλους τους απολογισμούς τους με οξεία γλώσσα στις γενικές συνελεύσεις και έλαβε στη συνέχεια «συμμαχική» θέση με επίκεντρο το «Μακεδονία Παλλάς». Στην πορεία όμως προέκυψε στον ίδιο «στρατόπεδο»  ένα άλλο ξενοδοχείο στην Αθήνα, που έφερε τον πρόεδρο της Ένωσης, σε μέγα προβληματισμό.

Οι αναφερόμενες παρουσίες στο «Holiday Inn» της Αθήνας («στρατηγείο» της παράταξης Γραμμένου) των κυρίων Θωμά Μητρόπουλου, Γιαννάκη Παπαδόπουλου και Αχιλλέα Μπέου, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα για την στάση της ποδοσφαιρικής Ένωσης του Ηρακλείου.

«Το  Διαιτητικό Δικαστήριο έχει επιληφθεί των υποθέσεων κι εμείς αναμένουμε την εξέλιξη των πραγμάτων». Η δήλωση αυτή του Κοντονή, δεν δένε πολύ με την διαρροή του υφυπουργείου, ότι δεν υπάρχει σχέδιο Κοντονή περί «οικουμενικής», εφόσον κερδίσει τις προσφυγές ο Βίκτωρας Μητρόπουλος. Εδώ  που τα λέμε, οι προσφυγές Μητρόπουλου, έχουν βάση. Οι προσφυγές Γραμμένου, δεν έχουν καν…

Διαβάστε τη συνέντευξη Κοντονή : «Ποταμός» ο Κοντονής για την κάθαρση του ποδοσφαίρου

Προσοχή στη σχέση ΠΑΕ-Ερασιτέχνη ΟΦΗ

Υπάρχουν μερικά πράγματα που έχουν ως άξονα συγκεκριμένες βασικές αρχές. Για τον ΟΦΗ η βασική αρχή στην παρούσα περίοδο δεν μπορεί να είναι άλλη, από τις υγιείς και δίκαιες βάσεις που στηρίζονται στην «επανεκκίνηση». Το γράφουμε αυτό με αφορμή τους κλυδωνισμούς που υπάρχουν μεταξύ ΠΑΕ και ερασιτέχνη. Η απουσία Δανδάλη από το Τάλως, ήταν εμφαντική. Μην ξεχνάμε πως στα «μαύρα» χρόνια της ΠΑΕ, ο ερασιτέχνης ήταν εκείνος που την πλήρωνε, χάνοντας νομοθετημένα και λογικά δικαιώματά του. Στην παρούσα φάση και μόνο η ανάδειξη ζητημάτων ακραίων αντιθέσεων, είναι αγκάθι. Είπαμε, είναι «Γιάννηδες» όλοι οι πρόεδροι. Ας αποδείξουν και τα καλύτερα γνωμικά τους!

Τι δεν ξεχνάει ο Νίκος Παπαδόπουλος από τον ΟΦΗ

Θα τον δούμε σύντομα, αφού ο Ηρακλής είναι αντίπαλος του ΟΦΗ στο Κύπελλο. Ο λόγος για τον Νίκο Παπαδόπουλο, ιστορίες του οποίου αναδεικνύουν τα Μέσα στη Θεσσαλονίκη. Η σχέση του με τον Γκέραρντ, που τον κατέβασε το Ηράκλειο στα 17 του χρόνια, διακρίνεται από τη λεπτή στιγμή που δέχτηκε ποινή 15 (!) αγωνιστικών για εξύβριση επόπτη σε αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι τότε τον στήριξε ως δεύτερος πατέρας ο Ολλανδός, ο Παπαδόπουλος δεν το πρόδωσε ποτέ. Βασικός εννιά χρόνια, έπαιξε στην Ευρώπη και ο ίδιος δεν μπορεί να ξεχάσει την Ατλέτικο Μαδρίτης! Αναφέρει, δε, πως μια φορά που χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του ο Γκέραρντ, ξαφνιάστηκε, αλλά ο Ολλανδός γενικώς έπινε τσικουδιές με τους παίκτες του! (Μερικές φορές έψαχνε και ξενύχτηδες!).

Οι προσωπικές δεσμεύσεις του Γιώργου Βρέντζου στον Εργοτέλη

Με αρκετές υπερβάσεις στον οικονομικό τομέα λειτουργεί φέτος ο Εργοτέλης με τη διοίκηση του Γιώργου Βρέντζου. Το ρόστερ της ομάδας και η δαπάνη στο Παγκρήτιο Στάδιο μαρτυρούν το μονόδρομο που έχει ως απαίτηση η ομάδα του Ηρακλείου να ανέβει κατηγορία. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορεί να "αποσβέσει", αλλά και να δώσει νέα πνοή στη συνέχεια. Η μεγάλη διαφορά, ωστόσο, με το παρελθόν είναι ότι ο πρόεδρος έχει κάνει συμφωνίες με προσωπικές εγγυήσεις - όπως μαρτυρεί η ανακοίνωση για τη σύμβαση με το Παγκρήτιο - που δεν επιβαρύνουν στο "ο μη γένοιτο" το σύλλογο. Συμβαίνει σπάνια και αυτό χρειάζεται να εκτιμηθεί.

Ο "Τρίτος Πόλος" και... "Σφηνάκια με Βελλή"  7/10/2016:

ΥΠΑΡΧΕΙ και "τρίτος πόλος" στα χαρακώματα των εκλογών της ΕΠΟ, που δεν αφήνει μόνες τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση: Είναι ο πόλος... της αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση, που δημιουργήθηκε εξαιτίας της αποκάλυψης των τριών γνωστών "ιπποτών της αποκάλυψης".

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ να συνεχίσουμε σήμερα με καθαρά "σφηνάκια" Απόστολου Βελλή. Τον θυμόμαστε όλοι ως πρόεδρο του Απόλλωνα Σμύρνης να αντιμάχεται με θάρρος τα κακώς κείμενα του συστήματος, μέχρι που αποχώρησε.

ΤΟΝ ακούγαμε χθες στο σαλονικιό "Μετρόπολις" να απαντά «όχι, δεν ήταν στημένο το Απόλλων-Ολυμπιακός, που λέει ο Πάρπεξ», αλλά και να τοποθετεί σε σωστές βάσεις τα πράγματα για τις εκλογές της ΕΠΟ:

ΘΑ αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρο; «Αμφίβολο το θεωρώ. Γιατί στις εκλογές πρέπει να βγει κάποιος με πρόγραμμα και εξηγεί τι θα αλλάξει. Να φύγει ο κακός δε λέει κάτι».

ΟΥΤΕ οι Σαββίδης, Μελισσανίδης και Αλαφούζος; «Έχω τη διαίσθηση, και να με συγχωρούν οι κύριοι, ότι το κύριο μέλημά τους είναι πώς θα προστατεύσουν την ομάδα τους και όχι πώς θα φτιάξουν το ποδόσφαιρο».

ΤΟ παράδειγμα: «Π.χ. αν βγει ο Γραμμένος, τον οποίο υποστηρίζουν οι τρεις κύριοι που αναφέρατε, θα έχει τα κότσια να αποφασίσει κάτι που θα δυσαρεστεί τους τρεις γιατί έτσι είναι το σωστό; Ή είναι δεσμευμένος να μη τους στεναχωρήσει;».

ΤΟ σχόλιό του για τη δήλωση του Βίκτωρα Μητρόπουλου ότι κάποια Ένωση άλλαξε πρόσφατα με 420.000 ευρώ: «Ελάτε τώρα. Το ότι δεν αποδεικνύεται δε σημαίνει ότι δε συνέβη. Ξέρουμε όλοι ότι στις εκλογές της ΕΠΟ κυκλοφορεί χρήμα. Και οι δύο παρατάξεις τάζουνε. Οι πρόεδροι των Ενώσεων δεν ενδιαφέρονται για το ποιος είναι σωστός πρόεδρος, αλλά για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερες επιχορηγήσεις κ.λπ.».

ΚΑΙ εν γένει: «Δε θα αλλάξει ξαφνικά ηθική ο τόπος. Με λυπεί που δεν έχει γίνει μία προγραμματική δήλωση, πέραν της διαιτησίας. Δεν ακούμε τίποτα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για παράδειγμα. Σα να μην υπάρχει. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι σαν πρωθυπουργός χώρας».

ΣΤΑ λόγια του Απόστολου Βελλή βλέπουμε την υπεραξία των διαπιστώσεων για το τι συμβαίνει γύρω μας. Τελικά δεν είναι υπερβολές. Όπως και ότι ο καθένας λέει από την πλευρά που υπηρετεί. Το ολοκληρωμένο θα ήταν να λεγόταν, παραδείγματος χάριν, ότι η πλευρά που κέρδισε το πέτυχε γιατί πλειοδότησε της άλλης, που κουβαλούσε 200!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολλές λεπτομέρειες που καθορίζουν τις εξελίξεις. Συχνά οι "μεγάλοι" κάνουν λάθη επειδή εκεί τους οδηγούν οι αυλές τους, που είναι καλοπληρωμένες και, αν ο στόχος έχει ρίσκο, επινοούν κάτι άλλο για να αποφύγουν την έκθεσή τους. Συνέβη και τις τελευταίες μέρες, βόρεια, με τους "φουσκωμένους" αριθμούς τους...

*Η φωτογραφία επιλέχθηκε επειδή την ώρα της ανάρτησης, ίσχυε η Παγκόσμια Ημέρα του Χαμόγελου!

Επιλέξαμε τον Γιουσέιν Μπολτ! Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον πλανήτη.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα πρόσωπο που αγαπά τη ζωή και αγαπά πολύ να χαμογελά  τόσο πολύ , που το έκανε και εν μέσω αγώνα του στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Σκάζοντάς το, πλατύ εως διάπλατο, όπως δείχνει η φωτογραφία!.

Η αναζήτηση του καλύτερου προκύπτει από ένα χαμόγελο, λέει η ανθρώπινη σοφία!

(αφιερωμένο για όλα τα παραπάνω)

Στ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News