default-image

Συγκίνησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός ΑμεΑ Γ. Βαρβεράκης

Αθλητισμός
Συγκίνησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός ΑμεΑ Γ. Βαρβεράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοναδικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της βράβευσης της Παραολυμπιακής ομάδας που εκπροσώπησε τη χώρα μας στους αγώνες του Ρίο με συγκομιδή 13 μεταλλίων, παρουσία μεταξύ άλλων του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Με δάκρια στα μάτια και έντονα συγκινησιακά φορτισμένος ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής επιτροπής κ. Φουντουλάκης δήλωσε υπερήφανος για την ελληνική αποστολή που κατέταξε τη χώρα μας στην 24η θέση.  «Δεν ζητάμε τον οίκτο σας αλλά αυτό που δικαιούμαστε να έχουμε», είπε ο πρόεδρος αφού ανέλυσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, ζητώντας τη στήριξη της πολιτείας.

Με εγκωμιαστικά λόγια απευθύνθηκε στην Παραολυμπιακή ομάδα ο Πρωθυπουργός. «Δεν αρκούν τα λόγια για να αποτυπώσουν αυτό που κάνατε αλλά ούτε και το δέος που νιώθουμε αν βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση σας. Δεν ξέρουμε αν θα βρίσκαμε τη δύναμη να κάνουμε αυτό που κάνατε για να φτάσετε ως εδώ. Αποδείξατε ότι ζωή υπάρχει όταν ο άνθρωπος ονειρεύεται και προσπαθεί», είπε ο Αλέξης Τσίπρας που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Παραολυμπονίκη της Άρσης Βαρών Παύλο Μάμαλο που όπως είπε μας τάραξε με τις τοποθετήσεις του και μας θύμισε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε ως χώρα.

«Η ελληνική πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα σας και σκεφτόμαστε τρόπους να βοηθήσουμε εσάς που βοηθάτε εμάς…». Όπως είπε ο Πρωθυπουργούς, το επόμενο διάστημα θα γίνει Νόμος στη Βουλή, το 15% των θέσεων που θα ανακηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ  θα καλύπτονται από Άτομα με Αναπηρία. «Είναι μία έμπρακτη στήριξη των αγώνων που δίνεται. Πρέπει να δείξουμε ότι δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το ήθος και η ταυτότητα μιας χώρας αποτυπώνεται στην αντιμετώπιση που έχει σε σχέση με τους αδύναμους για να τους κάνει δυνατού».

Γιώργος Βαρβεράκης: Μην μας ξεχάσετε…

Συγκινητική ήταν η ομιλία του ηρακλειώτη Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Βαρβεράκη από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του τόπου.

«Αυτή η ομάδα είναι το πιο τρανό παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε  όλοι μαζί. Είναι παράδειγμα για όλη την κοινωνία, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας, δείχνει τις αρχές και το πνεύμα στα οποία μπορεί να στηριχθεί το έθος. Ζητάμε τη στήριξη από όλους εσάς στις δομές και τους νόμους ώστε να συνεχίσουμε με τιμή αξιοπρέπεια  και πίστη να βλέπουμε τη σημαία να κυματίζει υπερήφανη. Όταν αυτά τα φώτα σβήσουν, μην αφήσετε να σβήσουν και τα όνειρα μας, μην μας ξεχάσετε, σας θέλουμε κοντά μας ώστε να γράψουμε και άλλες ένδοξες σελίδες στην πλούσια ελληνική ιστορία».

Οι βραβεύσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πριν την απονομή των τιμητικών βραβεύσεων δια χειρός του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Παυλόπουλος απένειμε τα εύσημα στους έλληνες Παραολυμπιονίκες για την παρουσία τους στο Ρίο.  «Είμαστε υπερήφανοι για σας και τις οικογένειες σας για τις διακρίσεις, το ήθος και τις κορυφαίες επιτυχίες που πετύχατε αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες. Κάθε φορά που ακουγόταν το όνομα σας ή κυμάτιζε η ελληνική σημαία, μεταφέρατε το μήνυμα της Ελλάδας του παρόντος και του μέλλοντος σε όλο τον κόσμο. Μετατρέψατε την αναπηρία σε δύναμη και δημιουργία και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για σας. Είναι χρέος μας…», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Την Παραολυμπιακή αποστολή από το Ηράκλειο αποτελούν ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του ακοντισμού Μανώλης Στεφανουδάκης, τα κορίτσια της ποδηλασίας Αργυρώ Μηλάκη, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη,ο Κώστας Τρουλινός και ο Γιώργος Καπελλάκης μαζί με τους προπονητές Γιώργο Βαρβεράκη και Χάρη Γκιάτα .  

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

Φωτογραφίες: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News