Αθλητισμός

Όλα έτοιμα για το 1ο Mellon Run

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το 1ο Mellon Run που είναι προγραμματισμένο να γίνει την προσεχή Κυριακή και το οποίο έχει βρει θερμή ανταπόκριση, χάρη στην κινητοποίηση του χρυσού Παραολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη και των συνεργατών του.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το 1ο Mellon Run που είναι προγραμματισμένο να γίνει την προσεχή Κυριακή και το οποίο έχει βρει θερμή ανταπόκριση, χάρη στην κινητοποίηση του χρυσού Παραολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη και των συνεργατών του.  

Ο σύλλογος «Το Μέλλον» που φέρει τη σφραγίδα του Μεσσαρίτη αθλητή συνδιοργανώνει τον αγώνα δρόμου με την Περιφέρεια Κρήτης και την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, εθελοντών αλλά και του Δήμου Φαιστού και ο σκοπός του είναι φιλανθρωπικός αφού τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες του συλλόγου και των παιδιών που βρίσκονται υπό την αιγίδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο των 500 συμμετοχών που είχε τεθεί από τους διοργανωτές,  συμπληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες όμως έστω και ανεπίσημα όποιος θέλει να λάβει μέρος μπορεί να το πράξει τρέχοντας ή περπατώντας, απολαμβάνοντας την εντυπωσιακή διαδρομή του αγώνα.  

Η μεγάλη διαδρομή απόστασης 16 χιλιομέτρων  θα ξεκινήσει (εκκίνηση στις 10:00 π.μ.) από τα γραφεία του συλλόγου, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης, θα συνεχίσει με το γύρο του Φράγματος της Φανερωμένης και θα καταλήξει και πάλι στα γραφεία του συλλόγου. Μια διαδρομή που θα περιλαμβάνει  τρέξιμο στην άσφαλτο αλλά και σε χωματόδρομο, μέσα στη φύση.

Η δεύτερη διαδρομή των 6 χιλιομέτρων (ώρα εκκίνησης 10:10 π.μ.) , μπορεί να ολοκληρωθεί με τρέξιμο ή ακόμα και με πεζοπορία για εκείνους που προτιμούν να περπατούν και να απολαμβάνουν τη φύση.

Τέλος, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αγωνισθούν σε μια διαδρομή 1 χιλιομέτρου (ώρα εκκίνησης 10:20 π.μ.) προς την ίδια κατεύθυνση.

Παρουσία των Παραολυμπιονικών

Υπενθυμίζουμε ότι, μεταξύ των άλλων, τον αγώνα θα τιμήσει με την παρουσία του ο επίσης χρυσός παραολυμπιονίκης και βαφτισιμιός του Μανόλη Σταφανουδάκη,  Σεζόν Φερνάντες αλλά και η αποστολή της ποδηλασίας που συμμετείχε στο Ρίο με τα tadem: Αδαμαντία Χαλκιαδάκη- Ηρώ Μηλάκη και Κώστας Τρουλινός.

Αθλητές και πολίτες αναμένεται να βρεθούν την Κυριακή στο Δήμο Φαιστού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μανόλη Στεφανουδάκη σε έναν αγώνα που προσδοκά να γίνει θεσμός στη Μεσσαρά.

Χορηγοί επικοινωνίας του 1ου Mellon Run είναι:  η ΚΡΗΤΗ TV, η εφημερίδα "Νέα Κρήτη", το www.neakriti.gr και το Ράδιο 98.4...

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

Σχόλια