default-image

Έτοιμος για το Παγκόσμιο ο Τζωρτζάκης

Σπορ
Έτοιμος για το Παγκόσμιο ο Τζωρτζάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 27χρονος Χανιώτης Πολυχρόνης Τζωρτζάκης είναι από τους κορυφαίους έλληνες αθλητές στην ποδηλασία δρόμου. Σήμερα είναι αθλητής της Γαλλικής  Βιλνέβ Σεν Ζερμέν μέσω της οποίας φιλοδοξεί να κάνει το βήμα παραπάνω.

Ο Τζωρτζάκης συμμετείχε το 2011 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων και τέσσερα χρόνια αργότερα έτρεξε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο ανδρών. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην εκκίνηση της ατομικής χρονομέτρης του 89ου παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί στη Ντόχα.

«Σίγουρα είμαι πιο έμπειρος σε σχέση με πέρυσι. Η διαδρομή των 40χλμ. περιλαμβάνει πολλές στροφές και αναστροφές οι οποίες σε δυσκολεύουν στο να κρατήσεις ρυθμό. Πιστεύω πως είμαι έτοιμος για μία αξιοπρεπή παρουσία. Έχω δουλέψει πολύ με το ποδήλατο χρονομέτρου τις τελευταίες 20 ημέρες και θα προσπαθήσω να δώσω ότι καλύτερο έχω», είπε ο Τζωρτζάκης.

Θέμα συζήτησης αποτελούν οι καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουν οι αθλητές. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η σκόνη της ερήμου θα δοκιμάσουν τις αντοχές όσων θα πάρουν μέρος. «Η αναμενόμενα αφόρητη ζέστη ελπίζω να μη με επηρεάσει πολύ. Έχω κακές αναμνήσεις γιατί στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού έπαθα ελαφρά θερμοπληξία. Τώρα όμως νομίζω πως έχω ανοσία!».

 Η φετινή σεζόν κύλησε αρκετά καλά για τον Τζωρτζάκη καθώς νίκησε σε πέντε αγώνες. «Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Ίσως να έλειπε μια μεγάλη νίκη επί γαλλικού εδάφους τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν αλλά κάποιες στιγμές αν δεν σε θέλει η τύχη, δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα σε αυτό το επίπεδο», σημείωσε. Ο 27χρονος αναδείχθηκε πέρυσι πρωταθλητής Ελλάδας στην αντοχή, ενώ φέτος τερμάτισε δεύτερος σε αντοχή και ατομική χρονομέτρηση.

Πηγή: sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News