Αθλητισμός

Ο Γιώργος Πετράκης στο neakriti.gr

O Ερμής Ζωνιανών είναι η ευχάριστη έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής καθώς με το «4Χ4» στις νίκες, όλες με το αγαπημένο σκορ 1-0, ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Εργοτέλη. Μάλιστα, διαθέτει και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μηδέν παθητικό, με το σύλλογο να έχει όλα τα φόντα για να συνεχίσει ανάλογα.

Ο Γιώργος Πετράκης μετά την παρουσία του σε πάγκο Γ' Εθνικής στον Ηρόδοτο το 2014-15, φέτος επέστρεψε στο ίδιο πρωτάθλημα, με σαφώς πιο έμπειρο βλέμμα και πολύ πιο διαβασμένος. Έχτισε μια νέα ομάδα, με παίκτες που έχουν τη φλόγα και την μαχητικότητα για ένα τέτοιο πρωτάθλημα και αυτό επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα.

Ο 29χρονος προπονητής μίλησε στο neakriti.gr, σχολιάζοντας κατ' αρχήν την πορεία που διαγράφει ο Ερμής: «Είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος. Έχω συναντήσει ένα τρομερό κλίμα από τη διοίκηση γιατί όλα ξεκινούν από εκεί. Δεν έχουν αφήσει να λείπει τίποτα στην ομάδα. Ο Ερμής διαθέτει πολύ καλό υλικό. Με καλούς παίκτες και καλά παιδιά. Δουλεύουμε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες και αυτό αποτυπώνεται στο γήπεδο. Μετά το καλό ξεκίνημα, συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο και διάθεση».

Αναφορικά με το μυστικό της επιτυχημένης πορείας αλλά και το μηδέν στην άμυνα, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι όλοι στην ομάδα είναι πειθαρχημένοι στο αγωνιστικό πλάνο που θέτουμε στα παιχνίδια. Διαθέτουμε ευφυείς παίκτες που ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους στον αγωνιστικό χώρο. Όσον αφορά την άμυνα, πιστεύω ότι όλες οι μεγάλες επιτυχίες ξεκινούν από εκεί. Η άμυνα είναι αυτή που θα σου διασφαλίσει και την επίθεση. Ασφαλώς έχουμε μαζί μας και την τύχη, που είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια του πρωταθλήματος ο Ερμής θα φιλοξενήσει την Ρόδο, μια ομάδα που βρίσκεται σε ανάκαμψη, με τον Σάββα Ορφανίδη να επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία. Αυτό το γνωρίζουν καλά στα Ζωνιανά, με τον Γιώργο Πετράκη να επισημαίνει: «Είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Ρόδος είναι για μια επικίνδυνη ομάδα, με καλούς παίκτες στην επιθετική γραμμή. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας και είναι σημαντικό το ότι όλοι οι παίκτες είναι υγιείς και διαθέσιμοι για το παιχνίδι».

Σχόλια