default-image

Τα δικά του παιδιά οδηγούν τον ΠΟΑ!

Ποδόσφαιρο
Τα δικά του παιδιά οδηγούν τον ΠΟΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν πολλά-πολλά χρόνια σε ένα προσφυγικό προάστιο του Ηρακλείου βάλθηκαν να αλλάξουν τους ποδοσφαιρικούς νόμους που ίσχυαν ως τότε στην πόλη. Με παράγοντες ανοιχτόμυαλους και οραματιστές ακολούθησαν ένα νέο δρόμο.

Γράφει ο Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Το δρόμο των υποδομών, της ανάδειξης νέων παιδιών, της επένδυσης σε ταλέντα. Στο Ατσαλένιο ξεκίνησε η ποδοσφαιρική άνοιξη και μπήκαν από τότε οι βάσεις για τον ΠΟΑ του μέλλοντος. Άρχισε η δουλειά στις Ακαδημίες με σοβαρότητα και οργάνωση. Με νέα πρότυπα. Όχι με το συνηθισμένο (ως τότε) στυλ «έχουμε 1-2 παιδικές ομάδες και λέμε ότι έχουμε Ακαδημία». Οι πόρτες του Ατσαλένιου άνοιξαν και πολλά παιδιά έμαθαν εκεί μπάλα. Με προπονητές που γνώριζαν όσο λίγοι το αντικείμενο των υποδομών (Ντάγκινης, Γιάνγιανιν, Συνάνης κ.α.) αλλά και τη στήριξη της διοίκησης που επέμεινε στα δικά της παιδιά και δεν παρασύρθηκε σε μεταγραφικές σπατάλες, που το μόνο θα κατάφερνε ήταν να χρεώσει το σωματείο.

Όλα αυτά τα χρόνια, από την ιστορική άνοδο στην επαγγελματική Γ' Εθνική μέχρι τα τελευταία χρόνια επιτυχιών σε όλα τα επίπεδα, τον ΠΟΑ τον οδηγούν τα δικά του παιδιά. Τα παιδιά που ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στο Ατσαλένιο. Τα παιδιά που σήκωσαν στις πλάτες τους το βάρος της ευθύνης της φανέλας του ΠΟΑ. Τα παιδιά που χειροκροτήθηκαν στις επιτυχίες αλλά αγκαλιάστηκαν και στηρίχτηκαν στις αποτυχίες. Η ομάδα του ΠΟΑ φέτος, έχοντας ήδη κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, διαθέτει ως πυλώνες τον Τριανταφύλλου, τον Ρουμπάκη, τον Μάνο Πετράκη που δεν αναδείχτηκε από τον ΠΟΑ αλλά έχει εξελιχθεί σε φυσικό αρχηγό, αλλά και νεότερα στελέχη της ομάδας όπως τον Χατζηανδρέου, τον Μπουτσάκη, τον Καρβελά κ.α.

Η τρομερή δουλειά στην Ακαδημία συνεχίζεται και τα πρόσωπα είναι πάνω-κάτω τα ίδια! Τριανταφύλλου, Ρουμπάκης έχουν από πέρυσι αναλάβει τμήματα ενώ φέτος προστέθηκαν οι Πετράκης και Πετράς. Όλοι με διπλό ρόλο. Ηγέτες στην ομάδα, μπροστάρηδες στην Ακαδημία.

Ρόλο κλειδί έχουν και άλλα δύο νέα παιδιά ως προπονητές, ο Κυριάκος Πετράς στον Κεραυνό και ο Θάνος Μεϊμαράκης στον Ερμή. Ξεχωριστή αναφορά βέβαια χρήζει το όνομα του Νίκου Μακράκη. Όσο άτυχος ήταν ο ίδιος αποχωρώντας νωρίς από την ενεργό δράση,  τόσο τυχερός είναι ο ΠΟΑ που τον έχει στο προπονητικό τιμ της Ακαδημίας.

Κι όλα ξεκινούν από ψηλά. Από την εμπιστοσύνη και το όραμα της διοίκησης του ΠΟΑ. Ας παραδειγματιστούν όλοι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News