default-image

Και ο Άρης στα ημιτελικά του κυπέλλου

Μπάσκετ
Και ο Άρης στα ημιτελικά του κυπέλλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενα δεκάλεπτο χρειάστηκε ο Αρης για να κολλήσει το πόδι στο γκάζι και να προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου με το 98-62 επί της Κύμης που πήρε ένα σκληρό αλλά μάλλον χρήσιμο μάθημα προσαρμογής στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη με την γνωστή πετυχημένη συνταγή του προπονητή της, δηλαδή την ασφυκτική άμυνα και τον εύκολο δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι που προκύπτει από αυτήν, δείχνει ικανή για μεγαλύτερα πράγματα από πέρυσι αφού το ρόστερ έχει μεγαλύτερη ποιότητα.

"Μας λείπουν προπονήσεις" είχε πει προ ημερών ο Δημήτρης Πρίφτης και στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα φάνηκε τι εννούσε. Ο Αρης με τέσσερα νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι, τους Κάμινγκς, Μαρμπλ, Σανικίτζε και Μπάκνερ και... συνδετικό κρίκο τον Μούρτο, έλεγχε μεν το ματς, έδειχνε δε ότι του λείπει ακόμα ο ρυθμός και οι αυτοματισμοί.

Η Κύμη σε σχέση με το ματς με τον Πανιώνιο που είχε αρχίσει με τους 4 αμερικανούς και τον Τσούπκοβιτς αυτή τη φορά είχε... ευρωπαϊκή υπεροχή στην πεντάδα της με Σταμάτη, Πάλμπλαντ και Τσούπκοβιτς να πλαισιώνονται από Ελ Αμίν και Μόργκαν.

Ο Αρης είχε σταθερά ένα προβάδισμα το οποίο όμως μέχρι το 19' ήταν σε απόσταση σουτ. Ο Πρίφτης έριξε μετά το 5ο λεπτό Κάμινγκς και Τζένινγκς μαζί στο παρκέ σε αναζήτηση καλύτερου ρυθμού, αλλά το αν ο Αρης έκλεισε την περίοδο με 25-18 το όφειλε σε δύο τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα από Τζένκινς και Ζάρα και όχι σε μια συνολικά καλή λειτουργία.

Αυτή όμως φαίνεται ότι απλά ήθελε τον... χρόνο της και ο Αρης μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο έχοντας γυρίσει τον διακόπτη. Το τρίποντο του Ελ Αμίν που έκανε το 25-21 ακολουθήθηκε από... καταιγίδα. Ο Αρης ανέβασε την πίεσή του σε όλο το γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι έχαναν τη μία μπάλα μετά την άλλη, το σερί μέχρι το 16' έγινε 24-2 για το Αρη και το σκορ 49-23, με το ματς από τόσο νωρίς να έχει κριθεί. Οχι ότι αμφέβαλε κανείς για την εξέλιξή του, οπότε ο κόσμος άρχισε να... ζεσταίνεται, ο "δύσκολος" Πρίφτης να χαμογελά... κρυφά και οι παίκτες του Αρη να το χαίρονται... γνωρίζοντας καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Το 63-27 του ημιχρόνου, με επί μέρους σκορ περιόδου 38-9, απέδιδε εύγλωττα τα όσα είχαν συμβεί στο παρκέ και περιόριζε τα ζητούμενα του δεύτερου μέρους για τον μεν Αρη τη διατήρηση του ρυθμού, για την δε Κύμη το να βρει κουράγιο και τρόπο να δείξει σημάδια αντίδρασης. Οι φιλξενούμενοι πέτυχαν τον στόχο τους, αντίθετα οι γηπεδούχοι μάλλον την επόμενη προπόνηση σκέφτονταν, κατέβασαν απότομα στροφές και ο Πρίφτης αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ μέχρι και 50 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου για να βάλει τις... απαραίτητες φωνές βλέποντας το 8-18 της περιόδου που είχε φέρει το σκορ στο 71-45 με την περίοδο να λήγει με 73-45 και στο ίδιο τέμπο να κυλάει και το τελευταίο δεκάλεπτο που ήταν εμφανές πλέον ότι δεν πρόσφερε κίνητρο εκατέρωθεν όσα κι αν... επιχείρησαν οι προπονητές.

Πηγή:basketblog.gr

Φωτογραφία: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News